WTCR sajtótájékoztató Budapest szívében

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Hivatalos sajtótájékoztatót tartottak ma a WTCR kapcsán, szinte minden magyar versenyző jelen volt, Az eseményen jelen volt a sorozat promótere Francois Ribeiro is!

Hihetetlen hétvége várható Budapesten a WTCR-mezőnye ugyanis a Hungaroringen fog versenyezni, ennek kapcsán pedig megtartották az első hivatalos sajtótájékoztatót. Oláh Gyárfás az MNASZ elnöke és Gyulay Zsolt a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója is jelen volt, az illusztris vendégek sorát pedig Francois Ribeiro WTCR vezető szélesítette. Persze eljöttek a magyar versenyzők is, akiktől szép eredményeket lehet várni a futamokon.

A sajtóesemény vezetője Szujó Zoltán Forma-1-es kommentátor volt, majd Gyulay Zsolt kezdett beszélni. Elmondta, hogy a jegyeladások sokkal jobbak, mint a tavalyi WTCC futamon voltak, nem mellesleg 5 magyar versenyzőért is szurkolhatnak a magyarok, ami gyakorlatilag egyedülálló. Elmondta, hogy büszke arra, hogy 2011 óta minden évben van világkupa vagy világbajnoki sorozat a Hungaroringen. Francois Riberio pedig is bíztatta a magyarokat, hogy menjenek ki szurkolni és ne a közösségi oldalak előtt tegyék meg ugyanezt.

wtcr sajtóesemény

Az első hivatalos sajtótájékoztató a WTCR kapcsán

A versenyzők közül Michelisz Norbert rendelkezik a legnagyobb szurkolótáborral és természetesen győzni szeretne. Ami különlegessé teszi ezt a hétvégét számára az az, hogy bármelyik pillanatban megszülethet második kislánya. Majd beszélt a hazai szurkolókról is, ez már a nyolcadik versenye lesz itthon és természetesen extra motivációt ad a magyar közönség és ez nagyon jó érzés.

A Zengő Motorsport is ott lesz természetesen, a magyar csapat Szabó Zsolt Dáviddal és Nagy Norberttel készül egy szép eredmény elérésére. A versenyzők elmondták, hogy alig várják a kihívást és természetesen egy dobogó nagyon boldoggá tenné őket. Két további magyar tagja lesz a mezőnynek. Szabadkártyásként Nagy Dániel a M1RA versenyzője és Tassi Attila a JAS Motorsport tesztpilótája kap lehetőséget.

A magyar versenyzők

A magyar versenyzők

Tassi Attila kocsiját a híres KCMG Racing készíti fel a futamra, a fiatal magyar tehetség elmondta, hogy nagyon várja a futamot, a KCMG-vel való együttműködést és reméli, hogy dobogóra tud állni. Francois Ribeiro szerint a WTCR mezőnye annyira erős, hogy gyakorlatilag lehetetlen megtippelni a végeredményt, bármi megtörténhet, a mezőny fele pedig esélyes arra, hogy az év végén dobogós legyen összetettben.

Szó esett az elektromos sorozatról is, a francia szerint erre még várni kell a rajongók szeretik a belső égésű hangos motorokat, de az elektromos autózás nagyon terjed és biztos abban, hogy a versenyzésben is éreztetni fogja majd a hatását, legalábbis egyre nagyobb teret nyer magának. Hazai versenyre készül még a szlovák Mato Homola, aki alig kétszáz kilométerre lakik a Hungaroringtől. "Tényleg olyan ez nekem, mintha otthon versenyeznék, várom is a szlovák szurkolókat" - mondta a DG Sport Compétition Peugeot 308 TCR autóval rajthoz álló szlovák versenyző.

További autós hírek

Egy életveszélyes előzés végén ütközött érintőlegesen egy eddig ismeretlen jármű egy Seattal Egyházasrádóc közelében, pénteken hajnalban – írja a 112…

A parkolásvizsgálat 2020. január 23. és február 6. között zajlik, összesen két napig 6 órától 20 óráig.  Kőbányán, a Kőér…

Az utóbbi napok ködös időjárása nem kicsit nehezítette meg a közlekedést. Városon kívül még durvább volt a helyzet. Kaptunk ma…

Egy hét múlva, január 31-én érvényességüket vesztik a korábban vásárolt éves autópálya-matricák. Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le,…

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan…

Kapcsolódó írások

Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
Összefoglaló a WTCR szombati napjáról
2018. április 28.
Elkezdődött a 2018-as WTCR hungaroringi versenyhétvégéje, a magyar szurkolók pedig örülhetnek, ugyanis ilyen sok honfitárs még nem indult túraautó világ kupán.
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Tassi Attila a HELL új termékét tartja a kezében
2018. október 05.
A HELL ENERGY ismét előrukkolt egy újdonsággal az energiaital-kedvelő közönségnek, ahogy már megszokhattad a piacvezető gyártó időről-időre bővíti termékkínálatát.