2020. március 25. | 10:00

A csodával határos módon csak 1 nap munka volt vele.

Mostanában egyre több olyan elfeledett autó kerül elő innen-onnan, amelyek megérnek egy misét. Ezt az 1957-es Chevy 210 Townsmant első tulajdonosa 1985-ben egy pajtába száműzte és nem is mozdították meg 2020 februárjáig. Nagyon durva, hogy csupán egy nappal a felszabadítása után már is az utakat rótta.

Na, szóval Danny Rathe lett az új tulajdonosa ennek a csodának, ő egy kisvárosi autókereskedés tulajdonosa Rapid Cityben, Dél-Dakotában. Emellett régi klasszikusokra és hot rodokra specializálódott, tehát van néhány kapcsolata a környéken. Egyik ismerőse Greg Wick hívta fel azzal, hogy egy kedves ügyfele el akarja adni 40 hektáros ingatlanát. Azt tanácsolta neki, hogy meg kéne néznie mit találtak a pajtában. Az üzletember természetesen egyből le is csapott rá.

Azonban nem csak ezt találták a birtokon. Pár lakat kinyitása után rábukkantak egy 1977-es Chevy El Caminóra, egy 1952-es Buick Specialra, mögöttük pedig egy 1937-es Ford kisteherautó és egy 1961-es Apache lakókocsi lapult.

A pajtában ezen kívül felfedeztek egy 1965-ös kétajtós Buick Wildcatet és egy 1975-ös LeSabret. Majd ezek után megpillantották a Chevy 210 Townsmant.

Pár nappal később el is fogadták az ajánlatát amit az utóbbi típusra tett és néhány autó megmozdítása után már vitték is a V8-as erőforrással szerelt fekete-fehér masinát. Azonban nem ez volt Danny első élménye ezzel az autóval. Régebben hallott már róla, de senki nem tudta, hogy pontosan hol is van.

Másnap reggel el is kezdett dolgozni rajta, a legnagyobb meglepetésére azonban csak néhány dolgot kellett megjavítani rajta. Kicserélték a folyadékokat, megtankolták, kifújták az üzemanyag-vezetéket, kapott új abroncsokat, akkumulátort, gyertyákat és egy alapos takarítást. Ezek után véget is ért a 35 évig tartó szunyókálás.