2022. november 21. | 00:24

A Magyar Gép és DUTRA Múzeum udvarán készült a felvétel.

Ha egyetlen traktort kellene kiemelni, hogy mi a magyar mezőgép-rajongók kedvence, bizony bajban lennénk. A vélemények megoszlanak, és tulajdonképpen a személyes kötődésnél nincs erősebb motiváció, hogy egy gép valaki kedvence legyen.

A DUTRA-rajongók tábora nem kicsi. Molnár Balázs talán az ország egyik legnagyobb rajongójának tekinthető, hiszen egy Múzeummal tiszteleg a méltán világhírű magyar típus előtt. A mezőgépekkel is foglalkozó YouTube csatorna, a Gehilio's Garage ezúttal Balázs legféltettebb kincsét próbálta ki és mutatta be közelről.

A traktorról tudni kell, hogy Balázs évekkel ezelőtt egy somogy megyei településen pillantotta meg. Burkolatai részben voltak csak, bár használták, nem volt jó állapotban. Jelezte az akkori tulajdonosának, hogy érdekelné a gép, azonban az nem volt eladó.

Két évre rá egy nap csörgött Balázs telefonja, és a D4K korábbi tulajdonosa hívta. Eladóvá vált a traktor, Balázs egyből le is csapott rá, majd kezdődött a felújítás.

A mai állapota meg jól tükrözi, hogy milyen alapos munkát végeztek a traktoron, így ma már nyugdíjas mezőgépként, méltó emléket állít a DUTRA traktoroknak.

Gehilio's Garage
  • Címkék: