Ilyen Bogarat se látni minden nap

Szabó Balázs újságíró
Frissítve:
2020-11-17, 14:12

Szám szerint több mint 9000 órába telt ezeket így felrakni.

Valószínűleg szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné a Volkswagen Bogár formás íveit, amely az 1960-as években egy egész kulturális mozgalmat képviselt. Most lelkes rajongók egy mexikói mintázatot alkottak meg, amelyet apró gyöngyökből raktak ki.

Ha esetleg nem indul el, megnézheted a YouTube videómegosztó csatornán.

Az 1990-es bogarat úgy díszítették, hogy az a Huichol mexikói nép kultúrája és öröksége előtt tisztelegjen. Ennek a népcsoportnak egyedi hagyománya volt, hogy kagylókból, magvakból és más természetes anyagokból készítettek gyöngyöket, amelyekkel utána maszkokat, tálakat és mindenféle tárgyat díszítettek. Az autó díszítése összesen nyolc hónapig tartott, és többek között olyan jellegzetes népi hagyományokkal teli motívumok jelennek meg rajta, mint például a motorháztetőn a kígyó, vagy az oldalán megjelenő szavasok, madarak és virágok, vagy a tetőn lévő nap, amely az emberek és istenek közötti kapcsolatot szimbolizálja.

Gyöngyökkel kirakott 1990-es Volkswagen bogár féloldalról nyitott ajtókkal

A Volkswagen modell így összesen kicsivel több mint 2,2 millió gyöngyöt tartalmaz, aminek felrakásához több mint 9000 munkaóra kellett. Bemutatását követően megjárta már az Egyesült Államokat, Európát, Ázsiát és a Közel-Keletet is. A kész autót a kíváncsi szemek azóta a mexikói Museo de Arte Popular múzeumban láthatják.

Kapcsolódó írások

Új és régi Volkswagen Beetle modell egymással szemben egy csarnokban, oldalról
2020. október 19.
A dizájnerek újra nagy lendületet kaptak, hogy megalkossák a legendás modellek modern változatát. Lehet, hogy egyszer még viszontlátjuk a híres VW Bogarat?
Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.

További hírek