2020. november 17. | 15:08

Szám szerint több mint 9000 órába telt ezeket így felrakni.

Valószínűleg szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné a Volkswagen Bogár formás íveit, amely az 1960-as években egy egész kulturális mozgalmat képviselt. Most lelkes rajongók egy mexikói mintázatot alkottak meg, amelyet apró gyöngyökből raktak ki.

Ha esetleg nem indul el, megnézheted a YouTube videómegosztó csatornán.

Az 1990-es bogarat úgy díszítették, hogy az a Huichol mexikói nép kultúrája és öröksége előtt tisztelegjen. Ennek a népcsoportnak egyedi hagyománya volt, hogy kagylókból, magvakból és más természetes anyagokból készítettek gyöngyöket, amelyekkel utána maszkokat, tálakat és mindenféle tárgyat díszítettek. Az autó díszítése összesen nyolc hónapig tartott, és többek között olyan jellegzetes népi hagyományokkal teli motívumok jelennek meg rajta, mint például a motorháztetőn a kígyó, vagy az oldalán megjelenő szavasok, madarak és virágok, vagy a tetőn lévő nap, amely az emberek és istenek közötti kapcsolatot szimbolizálja.

A Volkswagen modell így összesen kicsivel több mint 2,2 millió gyöngyöt tartalmaz, aminek felrakásához több mint 9000 munkaóra kellett. Bemutatását követően megjárta már az Egyesült Államokat, Európát, Ázsiát és a Közel-Keletet is. A kész autót a kíváncsi szemek azóta a mexikói Museo de Arte Popular múzeumban láthatják.