2020. november 17. | 10:01

Rengeteg munkaóra és egy halom pénz azért, hogy minden elemében új legyen a német márka legendás modellje.

Ebből a Mercedes 300SL Gullwing modellből csupán 3258 darabot gyártottak le. Egy csodálatos sportautó, amely az autózás történelmének egyik fontos alapkövének számít. Kivételes és ritka látvány, hogy egy ilyen autó még rendben össze legyen rakva, az egyiket ezek közül most pedig restaurálták is.

Amikor a tulajdonos beadta a műhelybe az autót, egyetlen kérése volt, hogy ne a szokványos ezüst megjelenése legyen. Habár az autó részletes elemzésekor kiderült, hogy elszenvedett egy frontális balesetet, amelynek következtében a járgány Roadster alkatrészeket kapott.

Azonban jó hír, hogy az alváz alapjaiban nem sérült, így jelentős módosításokra nem volt szükség. 3,0 literes motorját viszont majdnem teljesen újjá kellett építeni.

Egyéb mechanikai apróságok is kellettek a Mercedesbe, mint például belső világítás. Az autó rekonstrukciója rengeteg munkaórába és pénzbe került. Ennek következtében gyönyörűen, szinte újszerűen sikerült helyreállítani a több mint 60 éves autót.

Amennyiben érdekel a Mercedes 300SL Gullwing modellje, nézd meg alábbi videónkat! Ha nem indul, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.