Ilyen egy teljesen restaurált Mercedes 300SL Gullwing

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-17, 09:01

Rengeteg munkaóra és egy halom pénz azért, hogy minden elemében új legyen a német márka legendás modellje.

Ebből a Mercedes 300SL Gullwing modellből csupán 3258 darabot gyártottak le. Egy csodálatos sportautó, amely az autózás történelmének egyik fontos alapkövének számít. Kivételes és ritka látvány, hogy egy ilyen autó még rendben össze legyen rakva, az egyiket ezek közül most pedig restaurálták is.

1957-es Mercedes 300SL Gullwing modell rekonstruálva oldalról

Amikor a tulajdonos beadta a műhelybe az autót, egyetlen kérése volt, hogy ne a szokványos ezüst megjelenése legyen. Habár az autó részletes elemzésekor kiderült, hogy elszenvedett egy frontális balesetet, amelynek következtében a járgány Roadster alkatrészeket kapott.

1957-es Mercedes 300SL Gullwing modell rekonstruálva szemből

Azonban jó hír, hogy az alváz alapjaiban nem sérült, így jelentős módosításokra nem volt szükség. 3,0 literes motorját viszont majdnem teljesen újjá kellett építeni.

Mercedes 300SL motor

Egyéb mechanikai apróságok is kellettek a Mercedesbe, mint például belső világítás. Az autó rekonstrukciója rengeteg munkaórába és pénzbe került. Ennek következtében gyönyörűen, szinte újszerűen sikerült helyreállítani a több mint 60 éves autót.

Amennyiben érdekel a Mercedes 300SL Gullwing modellje, nézd meg alábbi videónkat! Ha nem indul, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

Kapcsolódó írások

2019. január 23.
Elegáns külső, komfortos belső, maximális menetteljesítmények. A Mercedes ikonikus roadster-szériája ezeket a tulajdonságokat egyesíti már több, mint 50 éve!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek