Kalapács alatt ez az 1188 kilométert futott VW Golf Mk1

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-21, 14:46

Ritka darab keres új tulajdonost magának. Teljesen megkímélt, nagyon jól karbantartott modell.

Eladósorba került egy első generációs Volkswagen Golf, ami a kilométer-számláló alapján csupán 1188 km-t futott. A NEC Classic által szervezett online aukció majd november 13-14. között lesz.

1980-as VW Golf Mk1 modell egy parkolóban szemből

A Silverstone Auctions elmondása alapján az autót első tulajdonosa még 1980-ban vásárolta meg a járművet. Mivel a tulajnak volt egy ugyanilyen autója, azzal a különbséggel, hogy az fehér volt, alapvetően az volt a cél, hogy addig álljon az új, amíg a korábbi bírja. Végül az is eléggé jól bírta, így tulajdonképpen csak két útja volt az autónak. Egyszer egy szerelőhöz, másodszor pedig regisztráltatni vitte el, 19 év után, 1999-ben.

1980-as VW Golf Mk1 modell belső tere

Első nyilvántartásba vétele után így került egy gyűjtőhöz, aki nagyon kíméletesen bánt vele és rendszerint karban is tartotta. Az autó még egy autós magazinban is szerepelt.

1980-as VW Golf Mk1 modell motorja felülről

A motorháztető alatt egyébként egy nagyon szép állapotban tartott motor pörög. Az ára nagyon csekély ahhoz képest, hogy a Volkswagen Golf rajongói talán még akár sokkal többet is megadnának ezért a páratlan darabért. Az mondjuk kár, hogy jobbkormányos.

Ha kíváncsi vagy további legendás Golf modellekre, nézd meg az alábbi videónkat. Amennyiben nem indul, kattints és nézd meg YouTube csatornánkon.

Kapcsolódó írások

Volkswagen Golf mk8 2020
2020. január 20.
Abban az esetben legalábbis, ha megrendelik a 3 zónás légkondicionálót az autóba.
VW Corrado egy asseni versenyen egy gyorsulási versenyen egy Audival szemben
2020. október 05.
Egy motorcsere gyorsuláson bizonyított a Volkswagen!

További hírek