Az 1976-os modellt korábbi tulajdonosa még a Pennsylvania állam béli Philadelphiában vásárolta a Campus Datsuntól, és miután hazavitte, 44 éven át részben szétszerelve hagyta állni. Nemrég azonban leporolták, kiszedték a garázs mélyéről és teljesen újjá varázsolták. Az autó egyik érdekessége, hogy eddig mindössze 355 mérföldet tettek meg vele.

Motorházteteje alatt, egy 2,8 literes hathengeres erőforrás dübörög, amelyet egy négyfokozatú kézi váltóval szereltek. Gyári 14 colos gumikkal rendelkezik, aki pedig beleül ebbe a múlt századi remekműbe, bőrrel borított ülésekkel és AM/FM rádióval is találkozik.

A tulajdonos elmondása alapján ahhoz, hogy a több mint 170 lóerőt maximálisan élvezni lehessen, ez év augusztusában és szeptemberében volt olajcserén, felújították az üzemanyag tartályt és a motor egyes részeit, a rozsdás elemeket kijavították, cseréltek benne gyertyákat, a szűrőket és az üzemanyag szivattyút is.

A jelenlegi ajánlat az autóra 110 000 dollárnál (jelenlegi mai árfolyamon számítva több mint 33 millió forint) tart, az árverésből pedig már csak kicsivel több, mint egy nap van hátra. Az autó tulajdonosa egy külön weboldalon mesél az autó múltjáról, felújításáról és annak jelenlegi állapotáról.

Amennyiben érdekelnek a Datsun régi modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.