Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-2 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Változik a muzeális minősítés rendszere, így juthatsz OT rendszámhoz 2022-től

2021. október 19. | 14:43

Sok autóst érinthet ez a téma, ezért fontos róla beszélni.

A Gehilio's Garage rendhagyó adásában Berezvai Gábor, a Magyar Autóklub oldtimer szekciójának igazgatója mesél arról, hogy pontosan miben változik a muzeális minősítés 2022. január 1-jétől.

A muzeális minősítés rendszere több pontban is változik a következő esztendőtől, az úgynevezett youngtimer bumm előszelében ez különösen azokat érinti, akiknek 1991-es, esetleg 1992-es évjáratú autójuk van, és még idén, vagy akár jövőre szeretnének OT rendszámhoz jutni.

Berezvai Gábor elmondta, hogy januártól a muzeális minősítéssel egy időben és egy helyen történik a műszaki vizsga is. Szintén változás, hogy a jövő évtől egy esetleg OT rendszámos autó megvásárlásánál nem kell újra muzeális minősítés vizsgán részt venni az átíráshoz, elég csupán annak lejártakor elvégezni a szükséges vizsgát.

A Gehilio's Garage adásából az is kiderül, hogy 2022-től minden 361. hónapjában lévő – muzeális minősítésre alkalmas gép – mehet vizsgára. Korábban csupán a 31. év betöltése után lehetett jelentkezni a vizsgára, ez is könnyebbség olyan járműveknél, ahol könnyű igazolni a betöltött kort.

Ha kíváncsi vagy további hasznos információkra a muzeális minősítéssel kapcsolatban, akkor tekintsd meg az alábbi videót, amiben Berezvai elmondja, pontosan milyen változásokra számíthat az, aki 2022-től OT rendszámot szeretne tetetni az autójára.

Gehilio's Garage

Az Apple tajvani partnere egyszerre három elektromos járművet mutatott be Végre mozgás közben is látható az új Batmobile

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!