2022. július 27. | 13:23

A kiállított járművek mellett sokféle program is lesz.

Július 30-án, szombaton rendezik a Veteránok az Északiban elnevezésű veterán autós találkozót az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Az eseményt a Közlekedési Múzeum szervezi, veterán autók és motorok, egy repülőgép és egész napos programok lesznek elérhetőek - írja a MTI.

A kiállított veterán járművek között lesznek Mercedesek, BMW-k és Volvók, de a keleti blokk is képviseltetni fogja magát Skodákkal, Trabantokkal és Wartburgokkal. Emellett a Volt egyszer egy Északi. a történet folytatódik című kiállítást is megtekinthetik a látogatók, amely különleges járműveket mutat be, mint a Ford T-modellt, egy luxus GAZ-12 ZIM-et, valamint Ikarus buszokat.

De nem csak autókat lehet megcsodálni, hanem a magyarországi gőzmozdonyok csúcssebesség-rekordját tartó Szellem névre keresztelt mozdonyt, egy amerikai piacra szánt Pannónia T8-as motorkerékpárt vagy a Rubik R-22SV Super Futár C típusú repülőgépet, amelyet idősebb Rubik Ernő tervezett.

A járművek mellett tárlatvezetések és játékok is várják a látogatókat és egy bunkertúra keretében a járműjavító hidegháborús óvóhelyrendszerét is fel lehet fedezni. A programra a Volt egyszer egy Északi. a történet folytatódik tárlatjeggyel lehet belépni. További információk a Közlekedési Múzeum oldalán találhatók.

Nyitókép: Depositphotos