2023. május 31. | 11:39

Azt nem tudni, hogy vajon véletlen keveredett oda vagy szándékosan.

Biztosan sok autósnak megvan a helyzet, amikor a kerékpáros akkor sem hajlandó a bicikliúton menni, amikor arra lehetősége lenne. Ennél izgalmasabb, amikor szabálytalanul egymás mellett, csordákban haladnak és előzni is alig lehet őket.

Előbbi esetnek pont a fordítottja történt Győr és Komárom között a nemrég elkészül bicikliúton. Hiszen ott a kerékpárosok helyett egy autós közlekedett úgy, hogy lehetősége lett volna használni a rendes utat is.

Hiszen a bicikliút végig az 1-es számú főút mellett halad, onnan vette fel videóra egy autós az őrült villanyautóst. A felvételen is látszik, ahogy a kis Citroën C-Zeróval hasít a bicikliúton, ami még hullámos is.

Helyenként meg is dobja az apró villanyautót, de látszólag ez a sofőrt nem zavarja, mert nem lassít. Sőt, a felvételt készítő autós elmondása szerint ő 90 körül haladt, és az elektromos autó még így is távolodott tőle.

Egy ideig követte és elmondása szerint bizonyos helyeken a 110-et is elérte a bicikliúton, ami nem volt túl kedvező az autónak. Próbált neki jelezni, de nem vette az adást, bár ezek után nem tudni, mi járhatott a fejében.

Emiatt azt sem tudni, hogy szándékosan vagy esetleg merő véletlenségből hajtott a bicikliúton a sofőr. Úgy tudni, hogy baleset szerencsére nem történt, mert kevés volt a biciklis arra aznap.

Az viszont kétségtelen, hogy az autós nem csak szabálytalan, de életveszélyes is volt egyszerre. Hiszen a kis dombok másik oldalán bármikor lehettek volna óvatlan biciklisek, akiket így fékezés nélkül gázolt volna el.

A másik érdekesség, hogy azon a szakaszon előfordul - főleg kereszteződésekben -, hogy a bicikliút kis éles kanyarokkal leír egy U alakot útjában. Érdekes lehet, hogy ezeket vajon hogy vette a C-Zero, de erről már semmi sincs a videóban.

Depositphotos