Egy új videóban látható a pillanat, amikor egy Tesla Model 3 belerepül az ohiói Columbus városában található kongresszusi központba. A felvételen tisztán látszik, hogy az elektromos autó a levegőbe emelkedett, mielőtt ajtóstul berontott volna a házba. A balesetben csodával határos módon senki sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

Három különböző szögből nézhető vissza az incidens, ami május 4-én történt. Az NBC4 Columbus jelentése szerint a Tesla az SR-315-ös úton haladt nagy sebességgel, a sofőr pedig későn eszmélt, nem taposott rá időben a fékpedálra – bár felmerült, hogy technikai probléma hátráltatta őt e cselekvés végrehajtásában.

Helyi sajtóinformációk szerint a villanyautós 70 mérföld/órával (113 km/órával) közlekedett a baleset előtti pillanatokban. Az autós egy piros lámpán is áthajtott, mielőtt állítólag elvesztette az uralmát a jármű felett. Három egymástól független szemtanú is azt állította a rendőröknek, hogy a sofőr azért gyorsított, hogy átérjen a sárgán, de ugyanezek a szemtanúk úgy tapasztalták, hogy a piroson történő áthajtást követően a járművezető nem lassított, ezért vetődött fel, hogy a fékekkel lehetett gond.

Az első becslések szerint az épületben keletkezett anyagi kár mértéke 250 és 350 ezer dollár közé tehető. Hatalmas szerencse, hogy a Model 3 egyetlen gyalogost sem sodort el, a kongresszusi központban pedig aznap több rendezvény is zajlott, de a hallban senkit nem talált el a kocsi.

A sofőr nem úszta meg épp bőrrel a repülést, de azt nem közölték, hogy milyen jellegű sérülésekkel került kórházba. A rendőrség csak annyit közölt, hogy stabil az állapota. Arra sem kaptak választ az újságírók, hogy a baleset idején be volt-e kapcsolva az Autopilot.

Nyitókép forrása: Depositphotos