13,7 millió forintba kerül ez az Aston Martin DB5 játékautó

Közzétéve:
2020-09-02, 06:29

Az autó az elnevezése alapján játék, ám az ára korántsem az.

Az Aston Martin és a The Little Car Company együttműködésének eredményeként érkezik a DB5 Junior, mely a brit gyártó legendás modelljének elektromos, kétharmados kicsinyített változata. A játékautó 3 méter hosszú és 1,1 méter széles, egymás mellett elfér benne egy felnőtt és egy gyerek is. Az alumínium üreges alváznak és a kompozit karosszériának köszönhetően a kocsi önsúlya viszonylag alacsony, mindössze 270 kilogramm.

Aston Martin DB5 játékautó

A hátsókerék-meghajtásért egy 5 kW-os elektromotor felel, az autó végsebessége ennek köszönhetően 48 km/h. A projekt célja a teljesen autentikus másoltat elkészítése volt. Ennek érdekében a DB5 Junior is ugyanolyan színnel, szárnyakkal és DB5-emblémákkal rendelkezik, mint az eredeti 1963-as modell. A játékautó fényszórói, féklámpái, indexei és dudája is működik – sőt, még csomagtartója is van. A fényes külsőt remekül ellensúlyozza a fekete bőrbelső és szőnyegek.

A nagy testvérhez hasonlóan a DB5 Junior műszerfala is működő Smiths műszerekkel van felszerelve, melyeket a modern kornak megfelelően frissítettek. Az üzemanyagszint-mérő helyén egy akkumulátor töltöttségmérő van, a motorolaj hőmérséklete helyett az elektromotor hőmérsékletét jelzi egy eszköz. A jobboldali ülés előtt ugyanaz a Smiths óra található, mint a hatvanas évek legendás autójában. Az Aston Martin és a The Little Car Company az eredeti modell felfüggesztését is lemásolta.

Aston Martin DB5 játékautó

A kicsinyített Aston Martin akkumulátor csomagja a felnyitható motorháztető alatt található. Az autó hatótávolsága 16-32 kilométer között van vezetési stílustól függően. Opcionálisan hozzáadható egy második akkumulátor is, a két szett cseréje pedig másodperceken belül megoldható.

A játékautóból DB5 Vantage Junior változat is készül majd, mely 10 kW-os elektromotorjának köszönhetően 32-64 kilométeres távolság megtételére is képes lehet. A továbbfejlesztett verzió végsebességéről egyelőre nem érkezett hír.

Aston Martin DB5 játékautó

A tervek szerint összesen 1059 DB5 példány kerül legyártásra. Az alapmodell ára 13,7 millió forint lesz, a Vantage változat pedig 17,7 millió forintba fog kerülni. A gyártás jövőre kezdődik az Egyesült Királyságban, a kiszállításokat pedig a következő két évben fogják teljesíteni.

Nem rég arról írtunk, hogyan nyektetett az F1 ifjú titánja, Lando Norris egy McLaren Senna játékautót, az is megér egy misét.

Kapcsolódó írások

Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika

További hírek