Társszerző: Hajdu Balázs

A Ford GT legendás hírnevéhez méltón jelenleg az egyik legjobb sportautó a piacon. Ahogy az általában lenni szokott, a kiemelkedően drága szuperautók tulajdonosai nem pakolnak többezer kilométert az órába, és – rendkívül bölcsen – nem használják járművüket kiszámíthatatlan körülmények között.

Egy sárga színű 2018 Ford GT tulajdonosa másképp gondolkodott, és bátran kiengedte a gépet a havas terepre. A Monticello Motor Club által közzétett felvétel bemutatja, ahogy a lenyűgöző középmotoros autóval egy jól képzett sofőr driftel egy hóval fedett versenypályán. A történet legérdekesebb része, hogy az autó volánja mögött egy 14 éves tinédzser fiú ült. Íme a mutatvány egy rövid, de annál szórakoztatóbb videóban.

Minden valószínűség szerint az autó a kamasz fiú szüleinek (vagy közeli rokonának/barátjának) tulajdonában áll. Kár lenne tagadni, hogy a srácnak van érzéke a vezetéshez – elképesztő, ahogy irányítása alatt tartja az autót. Egy hátsókerekes autóval hóban csúszkálni könnyűnek tűnhet, ám kordában tartani ennyi lóerőt, na az minden, csak nem egyszerű.

Amikor a Ford megalkotta a GT modellt, valószínűleg nem gondolt arra, hogy valaki hóban fog vele driftelni. Ez az autó egy fenevad a versenypályán, és egy nagyszerű országúti autó, mely kiváló egyensúlyának köszönhetően válik irányíthatóvá.