1500 eurós büntetést kapott a traffipaxnak bemutató autós

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-06, 13:57

És még a vezetéstől is eltiltották egy hónapra.

Komolynak mondható büntetésben részesült egy autós, aki a középső ujját mutogatva intett be az őt lefényképező traffipaxnak. Az eset nem idehaza, hanem Németországban történt.

Az eredeti hírforrás arról nem számolt be, hogy a sofőr csak a kamerának akart-e így jelezni, vagy netán a rendőröknek is be akart „köszönni”, a járőrök mindenesetre nem díjazták a kézmozdulatot, és feljelentést tettek. A férfi egyébként nem száguldozott, mindössze 11 km/órával lépte át a legnagyobb megengedett sebességet (ami az adott szakaszon 70 km/óra volt). A gyorshajtás miatt 20 euróra (6920 forintra) lett megbüntetve a járművezető, az obszcén gesztus miatt viszont mélyen a zsebébe kellett nyúlnia.

Traffipaxnak bemutató sofőr

A helyi bíróság ugyanis 1500 euróra (519 000 forintra) büntette a férfit azért, mert félreérthetetlen módon a rendőrség tudtára hozta, hogy mi a véleménye a dolgokról. Ráadásul a bírósági ítélet értelmében egy hónapra még a jogosítványát is bevonta a hatóság. Ez a kézjel egyébként büntetendő Németországban, ez némiképp megmagyarázza a szigorú büntetési tételeket.

A rendőrség pedig vélhetően azért tette közzé a fotót, hogy ebből a többi autós is tanuljon, a németeknél tehát sem a traffipaxnak, sem a rendőrnek nem érdemes bemutatni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

HVG

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek