Az AvtoVAZ magas beosztású vezetője, Alekszej Likacsev egy online konferencián arról számolt be a napokban, hogy összesen 17 új Ladát terveznek bemutatni a 2026-ig tartó időszakban. Azt is elárulta, hogy ebből 10 teljesen új modell lesz, 7 pedig már meglévők frissítése vagy új generációja. A szinte őrült fejlesztési tempóról sokat elárul, hogy csak a következő két évben 7 új autó fog feltűnni a színen.

Lada 4x4 Vision tanulmányautó

Az AvtoVAZ kínálatában jelenleg csupán 5 modell van: a Granta, a Vesta, az Xray, a Largus és a 4x4. De hogy ehhez képest mennyire komolyan gondolják magukat az oroszok, húsz típusnevet jegyeztettek be nemrégiben, amelyek a következők: Tensa, Forta, Kayna, Fortuna, Ladoga, Svoboda, Slavia, Quanta, Binar, Antiga, XRave, XCite, Excide, X Path, Expira, Intriga, Preosa, Kvest, Onega és Kam4atka.

Hogy az új modellek közül melyek lesznek Magyarországon is elérhetők egyelőre nem tudni, annyi bizonyos, hogy a mostani, mindössze két modellből (Vesta, 4x4) és azok különböző verzióiból álló modellpalettáját felfrissíti majd a Lada. A haza piacon a legjobban az 1977-ben bemutatott Lada Niva, (2006 óta Lada 4x4-nek hívják) utódját várhatjuk, amely a két éve bemutatott 4x4 Vision nevű tanulmányautón alapul majd és várhatóan hamarosan debütál.