Az országutakat járva, lépten-nyomon találkozhatunk áruszállító kamionokkal. A legnagyobb probléma akkor van, ha egy ilyen tehergépjármű balesetet szenved, sőt, az úttestre borul a raktér tartalma. A következő összeállításban 18 ilyen esetet láthatsz.

Ezeket olvastad már?

18. Lime

Ha egy kamion elveszíti a rakományát, az soha nem öröm senki számára. Ha lime méretű apró gyümölcsök hullanak az útra, az komoly zavart okozhat. Szinte követhetetlenül gurulnak szanaszét, igaz, legalább nem szennyezik a környezetet. Az autósoknak bizonyára várniuk kellett egy darabig, mire a képen látható mennyiséget feltakarították.

17. Homokdűnének látszó babszemek

Ha valaki nekem azt mondja, hogy a képen nem homokbuckák vannak, akkor biztosan felnevetek. A babszállító kamion balesete következtében az úttestre kerülő zöldségek halmaza kísértetiesen hasonlít egy sivatagi látképre.

16. Üdítődobozok mindenfelé

A cukrozott üdítőitalok kedvelői számára felkavaró lehet a látvány. Az úttestre borult ital mellett jelentős mennyiségű alumínium, valamint papíralapanyag is odaveszett. Remélhetőleg bizonyos százalékát legalább újrahasznosították.

15. Valaki elhagyott egy erdőt

A tömeggyártás és az iparosodás egyik sajnálatos velejárója az erdőírtás. A kivágott fatuskókat szállító kamionnal is előfordulhat, hogy a rakomány az úttesten köt ki. Masszív, nehéz rönkökről van szó, melyek komoly veszélyhelyzetet idézhetnek elő.

14. Tejtermékek az úton

Úgy tűnik, hogy a képen látható állapotot az idézhette elő, hogy számos autó egyszerűen áthajtott az úttestre borult joghurtmezőn. A tejtermékek csomagolásához rengeteg műanyagot kellett felhasználni, ami most egyszerűen kárba veszett.

13. Kiborult a tészta

Nem tudom, érdemes-e belegondolni, hány tonna süteményre lett volna elég a képen látható alapanyag. Sajnálatos módon az úttestre borult tésztát már nem lehet felhasználni, az édesszájúak legnagyobb bánatára.

12. Kérsz egy hideg sört? Vedd fel az útról

A képen látható söröket el tudnám képzelni egy focimeccs nézéshez, egy kellemes kerti sütögetés kísérőitalaként, ám semmiképp nem az út közepén. A havas, csúszós útburkolaton a kamion sofőrje elvesztette az irányítást a jármű felett, így történt ez a sajnálatos baleset. Az arra járó autósok talán zsákmányolhattak néhány sértetlen dobozt.

11. Csak ki ne folyjon a festék!

Ez az a tanács, amit a képen látható teherautó sofőrje biztosan nem fogadott meg. És nem is kis mennyiségű festékről van szó. A dolog kellemetlenségét növeli, hogy ilyenkor jelentős mennyiségű vegyszer kerülhet a talajba, valamint vizekbe is.

10. Végtelen mennyiségű görögdinnye

Ezek a görögdinnyék láttak már szebb napokat is. Nem azért termesztették őket, hogy az út közepén végezzék. Sokkal inkább arra, hogy megérkezzenek a boltokba, ott megvásárolják őket, és a kulturált körülmények között elfogyasszák a dinnyéket. A Stars Insider információi szerint a gyümölcsöket egy albániai piacra szánták.

9. Mennyi sör maradt épen?

Szerinted mennyi maradt sértetlen a képen látható svájci italból? Én vinnék haza pár érintetlen üveggel, még akkor is, ha egy kicsit fel lett rázva. A Stars Insider beszámolója szerint az eset Horgen közelében történt a szerencsétlen eset a sörökkel, egy külvárosi útszakaszon. 

8. Már megint festék

Ismét a Starts Insider információjára hagyatkozva: az eset Kína Henan tartományában történt, ahol egy híd részben leomlott. Így került az autópálya alatti völgybe némi festék. Sokkal jobb lett volna, ha valamilyen biológiailag lebomló anyagról lett volna szó. A vörös festék kissé átszínezte a természetes látképet. 

7. Kérsz inni? Van az autómban egy kis frissítő

A képen látható eset Jemenben történt. A kamionról leesett frissítők nem csak az utat lepték el, hanem egy autót is beterítettek. A káosz és az anyagi kár jelentős.

6. Vigyázz a tollakra

Melyik a nehezebb: 4 tonna toll, vagy 4 tonna vas? A képen látható baleset során éppen ennyi madártoll borult az útra. 

5. Köszi, nem kérünk több tintát 

Amikor egy teherautót nyomtatópatronokat szállít, és balesetet szenved, akkor bőven akad munka a takarítószemélyzetnek. A képen látható, ahogy a munkások próbálják helyreállítani a rendet.

4. "Én ilyen fémhulladékkal nem foglalkozom…"

...mondta az Üvegtigris című film egyik főszereplője, Csoki. A képen leselejtezett fémet láthatsz, amiről tudni kell, hogy nehéz, és rendszerint furcsa alakzatot ölt. Ha egy ilyen hulladékot szállító kamion felborul, az komoly riadalmat okozhat. Gondolom te sem szeretnéd, ha hirtelen valami selejt az autód szélvédőjének csapódna… 

3. Fagyasztott pizzák megmentése?

Ezeket a fagyasztott pizzákat soha senki nem próbálta megmenteni, repültek egyenesen a szemétbe.

2. Szereted az ananászt?

A képen látható teherautó ananásszal teli raklapokat szállított. Rengeteg ananászt. Remélhetőleg legalább néhány darab sértetlen maradt, így a takarítószemélyzet vihetett belőlük haza. 

1. A távolságot, mint üveggolyót megkapod

Az üveggolyó nagyszerű találmány. Kiválóan használható dekorációként, vagy akár játékszerként is. Megtippelni sem tudnám, hogy pontosan mennyi elhullajtott üveggolyó van a képen…