10 újabb autópályára kiborult furcsaság

Közzétéve:
2019-05-04, 17:03

Eurómilliók az úton? Az aszfalton heverő holttestek miatt áll a forgalom? Megdöbbentő történetek következnek!

Társszerző: Hajdu Balázs

Korábban már írtam 13 autópályára kiömlő dologról, olvasd el azt a cikket is!

10. Kétmillió euró Olaszországban

2010 júliusában 2 millió euró borult ki az Olaszországot átszelő Autostrada déli részén. A pénzérméket szállító teherautó defektet kapott. A forgalom leállt, az élelmes autósok pedig elkezdték gyűjteni a pénzt: volt köztük olyan, aki 10 000 euró plusszal távozott a helyszínről.

Kétmillió euró Olaszországban

9. 26 elpusztult aligátor

Azt gondolhatnád, hogy ha döglött aligátorok hullanak az útra, az káoszhoz és balesetekhez vezet. Floridában másképp vélekednek erről. Az eset 2000-ben történt, Fort Lauderdale közelében, amikor a hűtőkocsi sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, és a szalagkorlátnak ütközött. A hatóságok lezártak egy sávot, az aligátorokat pedig a feldolgozó üzembe szállították. Így kell ezt csinálni.

26 elpusztult aligátor

8. Az 1947-es seattle-i szirupkiömlés

A „Nagy Szirupkiömlés” néven ismert esetet egy Ivar Haglund nevű, helyi lakos tette igazán híressé. Haglund étterme a baleset közelében volt, és sikerült magát lefényképeztetnie, miközben a kiömlött szirupot frissen sütött palacsintákra keni. A kép bejárta az újságokat világszerte.

Az 1947-es seattle-i szirupkiömlés

7. 35 holttest Mexikóban

Mexikóban komoly problémákat okoznak a kábítószerrel összefüggésbe hozható bűncselekmények. A szóban forgó eset a Mexikói-öböl közelében fekvő Boca del Rio legforgalmasabb bevásárlóközpontjánál történt: fegyveres bűnözök két kamionra való holttestet borítottak ki az útra. Remélhetőleg soha többé nem ismétlődik meg a jelenet.

35 holttest Mexikóban

6. Halálos melasz

Szirupos anyag már többször került az utakra. A legemlékezetesebb eset 1919-ben, Bostonban történt. A 8 millió liter melaszt szállító tartályoskocsi nagyjából 55 km/h-s sebességnél robbant szét, a balesetben 21 meghaltak, további 150 ember súlyosan megsebesült. 

Halálos melasz

5. Minden idők legszebb autóbalesete

Az amerikai Peabody közelében 30 000 liter nyomtatótinta került az útra. A balesetben senki nem sérült meg, a festék pedig vízben oldódó volt, így lelkiismeret-furdalás nélkül élvezheted a látványos képsorokat. 

4. Pingvinek és polipok Kelet-Texasban 

2006-ban, az indianapolisi állatkert állatait szállító kamion megpördült egy Kelet-Texasban található úton. 24 pingvin – közülük 4 elpusztult -, valamint többek között egy polip is kirepült a raktérből.

Pingvinek és polipok Kelet-Texasban 

3. 14 millió méh

Az eset Idaho államban történt. 400 méhkas szabadult ki az autópályán – csodával határos módon senki nem sérült meg.

2. Tomahawk rakéta Bronxban 

A New York Times beszámolója szerint egy Tomahawk típusú rakéta esett le az I-95 számú útra Bronx közelében. A hírek alapján csak egy gyakorló lövedékről van szó, ami azért komoly riadalmat kelthetett az arra járó autósokban.

Tomahawk rakéta Bronxban 

1. Bálnabelsőségek Thaiföldön

Kapaszkodj meg! A legdurvább történet következik. 2004-ben Thaiföldön egy hatalmas bálnát próbáltak átszállítani egy kutatóközpontba, amikor a baleset történt. A bálna szervezetében annyi gáz keletkezett, hogy a teste felrobbant, ennek következtében szerte az utcákon bálnadarabok hevertek. A bálna turistalátványossággá változott, főként azért, mert rengetegen kívánták megnézni az állat 150 centiméteres péniszét.

Bálnabelsőségek Thaiföldön

Kapcsolódó írások

nyálkahalak folynak ki egy autóból
2019. április 20.
Figyelem! Őrült, megdöbbentő, gusztustalan képek és történetek következnek
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek