2019. május 04. | 19:03

Eurómilliók az úton? Az aszfalton heverő holttestek miatt áll a forgalom? Megdöbbentő történetek következnek!

Társszerző: Hajdu Balázs

Korábban már írtam 13 autópályára kiömlő dologról, olvasd el azt a cikket is!

10. Kétmillió euró Olaszországban

2010 júliusában 2 millió euró borult ki az Olaszországot átszelő Autostrada déli részén. A pénzérméket szállító teherautó defektet kapott. A forgalom leállt, az élelmes autósok pedig elkezdték gyűjteni a pénzt: volt köztük olyan, aki 10 000 euró plusszal távozott a helyszínről.

9. 26 elpusztult aligátor

Azt gondolhatnád, hogy ha döglött aligátorok hullanak az útra, az káoszhoz és balesetekhez vezet. Floridában másképp vélekednek erről. Az eset 2000-ben történt, Fort Lauderdale közelében, amikor a hűtőkocsi sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, és a szalagkorlátnak ütközött. A hatóságok lezártak egy sávot, az aligátorokat pedig a feldolgozó üzembe szállították. Így kell ezt csinálni.

8. Az 1947-es seattle-i szirupkiömlés

A „Nagy Szirupkiömlés” néven ismert esetet egy Ivar Haglund nevű, helyi lakos tette igazán híressé. Haglund étterme a baleset közelében volt, és sikerült magát lefényképeztetnie, miközben a kiömlött szirupot frissen sütött palacsintákra keni. A kép bejárta az újságokat világszerte.

7. 35 holttest Mexikóban

Mexikóban komoly problémákat okoznak a kábítószerrel összefüggésbe hozható bűncselekmények. A szóban forgó eset a Mexikói-öböl közelében fekvő Boca del Rio legforgalmasabb bevásárlóközpontjánál történt: fegyveres bűnözök két kamionra való holttestet borítottak ki az útra. Remélhetőleg soha többé nem ismétlődik meg a jelenet.

6. Halálos melasz

Szirupos anyag már többször került az utakra. A legemlékezetesebb eset 1919-ben, Bostonban történt. A 8 millió liter melaszt szállító tartályoskocsi nagyjából 55 km/h-s sebességnél robbant szét, a balesetben 21 meghaltak, további 150 ember súlyosan megsebesült. 

5. Minden idők legszebb autóbalesete

Az amerikai Peabody közelében 30 000 liter nyomtatótinta került az útra. A balesetben senki nem sérült meg, a festék pedig vízben oldódó volt, így lelkiismeret-furdalás nélkül élvezheted a látványos képsorokat. 

4. Pingvinek és polipok Kelet-Texasban 

2006-ban, az indianapolisi állatkert állatait szállító kamion megpördült egy Kelet-Texasban található úton. 24 pingvin – közülük 4 elpusztult -, valamint többek között egy polip is kirepült a raktérből.

3. 14 millió méh

Az eset Idaho államban történt. 400 méhkas szabadult ki az autópályán – csodával határos módon senki nem sérült meg.

2. Tomahawk rakéta Bronxban 

A New York Times beszámolója szerint egy Tomahawk típusú rakéta esett le az I-95 számú útra Bronx közelében. A hírek alapján csak egy gyakorló lövedékről van szó, ami azért komoly riadalmat kelthetett az arra járó autósokban.

1. Bálnabelsőségek Thaiföldön

Kapaszkodj meg! A legdurvább történet következik. 2004-ben Thaiföldön egy hatalmas bálnát próbáltak átszállítani egy kutatóközpontba, amikor a baleset történt. A bálna szervezetében annyi gáz keletkezett, hogy a teste felrobbant, ennek következtében szerte az utcákon bálnadarabok hevertek. A bálna turistalátványossággá változott, főként azért, mert rengetegen kívánták megnézni az állat 150 centiméteres péniszét.