2019-ben megnyomja a BMW a 3-as szériát!

Frissítve:
2018-11-04, 06:02

Az érkező BMW 3 Touring nem csupán bemutatkozik, egyből jön az M kiadás is

A 2019-es Genfi Autószalonon tervezi bemutatni az új 3-as Touringot a BMW, azaz a kombi verziót. Ez önmagában még nem is lenne akkora durranás, na de hogy jön egy M3 Touring? Na az már érdekesebb felállás! Főleg, hogy hivatalosan gyári M3 Touring mint olyan még nem létezett. Voltak persze, akik átdobták az M3 pakkot a kombiba, de gyártósorról ilyen kivitel még nem gurult le.

2019 BMW 3 Touring kiadás takarófóliában oldalról

Az érkező Audi A4 rivális, a G21-es kódra hallgató modell külleme többnyire hű marad a szedán kivitelhez, a hátsó rész azonban az 5-ös széria Touring kivitelének tetővonalát és csomagtér ajtajának formáját hordozza majd. Az előzetes pletykák szerint a gyártó tervez egy nyitható hátsó ablakot is, hogy kisebb csomagok bepakolása esetén ne kelljen az egész ajtót nyitni. Várhatóan mind a szedán mind a kombi verzió esetében is növekedni fog a csomagtér.

2019 BMW 3 Touring kiadás hátulról

Az kifutó Touring csomagtartója jelenleg 495 literes rakodótérrel rendelkezik felhajtott ülésekkel. Az új szedán 480 literes térrel büszkélkedhet majd, így az érkező Touringnak több mint 500 literes csomagteret kell majd biztosítania, hogy lenyomja versenytársait.  Ebből adódóan a hátsó ülések láb és fejtér növekedése is elengedhetetlennek tűnik ahhoz, hogy ne váljon kényelmetlenné az utazás sem.

2019 BMW 3 Touring szemből

Az előzetes hírek szerint az érkező 3-as sorozat kezdeti motoropalettája két dízeles és egy kizárólag a Toruingban elérhető benzines hajtómű lesz. A későbbiekben azonban, amikor 2019 közepén megkezdik a forgalmazást, ez a választék még bővülni fog. Az eddig még sosem gyártott M3 Touring végre méltó ellenfele lesz az Audi RS4 Avantnak és a Mercedes-AMG C63 modellnek. A fejlesztési költségek a gyártó elmondása szerint minimálisak, így Europában biztosan forgalomba kerül és várhatóan nagy sikere is lesz.

2019 BMW 3 Touring takarófóliában oldalról

A BMW nem tervez GT kiadást az érkező 3-ashoz, viszont várható egy kupé bemutatása is a 4-esből amelyet csak később, 2020-ban indítanak útjára a piacon. Mindezek után kap majd a nagyérdemű egy kabrió kiadást is a 3-asból, valamint egy új verzióját a méltán népszerű Gran Coupé 4-esnek. Ezek is mind 2020 körnéykén várhatóak. Az utoljára említett BMW 4-es Gran Coupé valószínűleg az i4-es elektromos szedán modell padlólemezére épül majd, és 2021-re datálja a gyártó.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek