2018. október 29. | 14:31

Az érkező BMW 3 Touring nem csupán bemutatkozik, egyből jön az M kiadás is

A 2019-es Genfi Autószalonon tervezi bemutatni az új 3-as Touringot a BMW, azaz a kombi verziót. Ez önmagában még nem is lenne akkora durranás, na de hogy jön egy M3 Touring? Na az már érdekesebb felállás! Főleg, hogy hivatalosan gyári M3 Touring mint olyan még nem létezett. Voltak persze, akik átdobták az M3 pakkot a kombiba, de gyártósorról ilyen kivitel még nem gurult le.

Az érkező Audi A4 rivális, a G21-es kódra hallgató modell külleme többnyire hű marad a szedán kivitelhez, a hátsó rész azonban az 5-ös széria Touring kivitelének tetővonalát és csomagtér ajtajának formáját hordozza majd. Az előzetes pletykák szerint a gyártó tervez egy nyitható hátsó ablakot is, hogy kisebb csomagok bepakolása esetén ne kelljen az egész ajtót nyitni. Várhatóan mind a szedán mind a kombi verzió esetében is növekedni fog a csomagtér.

Az kifutó Touring csomagtartója jelenleg 495 literes rakodótérrel rendelkezik felhajtott ülésekkel. Az új szedán 480 literes térrel büszkélkedhet majd, így az érkező Touringnak több mint 500 literes csomagteret kell majd biztosítania, hogy lenyomja versenytársait.  Ebből adódóan a hátsó ülések láb és fejtér növekedése is elengedhetetlennek tűnik ahhoz, hogy ne váljon kényelmetlenné az utazás sem.

Az előzetes hírek szerint az érkező 3-as sorozat kezdeti motoropalettája két dízeles és egy kizárólag a Toruingban elérhető benzines hajtómű lesz. A későbbiekben azonban, amikor 2019 közepén megkezdik a forgalmazást, ez a választék még bővülni fog. Az eddig még sosem gyártott M3 Touring végre méltó ellenfele lesz az Audi RS4 Avantnak és a Mercedes-AMG C63 modellnek. A fejlesztési költségek a gyártó elmondása szerint minimálisak, így Europában biztosan forgalomba kerül és várhatóan nagy sikere is lesz.

A BMW nem tervez GT kiadást az érkező 3-ashoz, viszont várható egy kupé bemutatása is a 4-esből amelyet csak később, 2020-ban indítanak útjára a piacon. Mindezek után kap majd a nagyérdemű egy kabrió kiadást is a 3-asból, valamint egy új verzióját a méltán népszerű Gran Coupé 4-esnek. Ezek is mind 2020 körnéykén várhatóak. Az utoljára említett BMW 4-es Gran Coupé valószínűleg az i4-es elektromos szedán modell padlólemezére épül majd, és 2021-re datálja a gyártó.