2019-ben megújul a Ford Mondeo

Közzétéve:
2019-01-18, 15:10

A Ford bemutatta a Mondeo hatchback, szedán és kombi ráncfelvarrott változatát. Az amerikai gyártó azt reméli, hogy a frissítések fel tudják éleszteni a nagy múltú modellt

2019-ben megújul az Opel Insignia legnagyobb riválisa. A frissítés többek között érinti a hűtőrács megjelenését és a lökhárítókat. Emellett új LED fényeket és átdolgozott hátsó lámpákat is kapott. Króm felületei megnőttek, a személyre szabás lehetősége pedig jócskán kibővült.

2019 Ford Mondeo Hybrid, kombi, fehér, oldalnézet, balról

A legnagyobb változás az autó teljesítményét érinti. A Ford EcoBlue szériás dízel motorjai jelentős változtatáson estek át, hogy megfeleljenek a legújabb károsanyag kibocsájtást érintő szabályozásoknak. A környezet óvása mellett az amerikai óriás gondolt a teljesítmény növelésére is. Az új Mondeók 148 és 187 lóerő leadására lesznek képesek.

Az előző év végén már kiderült, hogy a kombi kivitelek hibrid hajtáslánccal is elérhetőek lesznek. A benzines-elektromos erőforrás egy 184 lóerős, 2.0 literes benzinmotorból és egy 1,4 kilowattórás lítium akkumulátorból áll, melyhez egy automata váltó csatlakozik. Az elektromotor miatt a hibrid kombi csomagtere 525 literről 403 literre csökkent, viszont széndioxid kibocsájtása kilométerenként csak 103 g! Ez a variáns várhatóan az eladások 50%-át fogja kitenni.

2019 Ford Mondeo, SYNC 3, infotainment, beltér, oldalnézet

A külső mellett a belső is megújult. A Ford hírei szerint a főkonzol illesztése pontosabb, mint volt. 2019-től a Mondeóknak több tárhelye is lesz, mivel a 8 sebességes automata váltó kevesebb helyet foglal el.

Az elsőként az S-Max és Galaxy modellekbe szerelt intelligens sebesség szabályzó rendszer a paletta többi tagjára is bővül, ez alkalommal a Mondeo a soros. Az extraként rendelhető vezetést segítő funkció új sebesség határok észlelésekor automatikusan növeli vagy csökkenti az autó sebességét. A már létező SYNC 3 infotainment és navigációs rendszer továbbra is elérhető maradt.

Az kínálat alapját jelentő Zetec Edition ára várhatóan 7,7 millió forint körül lesz. A nála jobban felszerelt Titanium Edition 8,5 millió, ennek hibdrid változata 9,9 millióról indul. A kínálat csúcsát jelentő Vignale 11,1 milliótól lesz kapható.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek