A 2019-es Tesla Model 3 IIHS töréstesztjén is brilírozott

Közzétéve:
2019-09-23, 15:04

A kis méretű Tesla Model 3 a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS) mind a 6 vizsgált ütközési típusban (Jó) értékelést kapott.

Minden hétre van egy fontos hír a Tesla háza tájáról, múlt héten a Model S volt terítéken a Laguna Seca versenypályán futott körével, illetve azzal, hogy a Nürburgring Nordschleifén is meg akarják dönteni az aktuális rekordot.

Most pedig rögtön a hét elején jöjjön egy Model 3-ról szóló infó. A Tesla kisméretű szedánja megkapta az IIHS Top Safety Pick + -nak nevezett biztonsági értékelését, amely a gyártó első díja az ügynökségtől.

A Tesla Model 3 az IIHS frontális ütközést szimuláló töréstesztjén

A Tesla Model 3 "Jó" biztonsági minősítést kapott az összes ütközésteszt kategóriában, valamint "Superior" besorolást kapott a frontális ütközés megelőzésében. Az alap ütközés-megelőző rendszerével a Model 3 elkerülte a balesetet 20 illetve 40 km/órás sebességnél is.

A 2019-es Tesla Model 3 az IIHS töréstesztjén

A Model 3 második elektromos jármű az Audi e-tron után, amely jó elismerést kapott a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézettől. A 2018-as Model 3-as esetében az IIHS csak a fényszórókat és az első ütközéselkerülő rendszert értékelte. Az ügynökség még nem vizsgálta a 2019-es Model S-t, viszont a 2017-es verzió nem kapott díjat.

Az összetört Tesla Model 3 oldalról fotózva

Tavaly a Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság ötcsillagos biztonsági minősítést adott a Model 3-nak. Az NHTSA által valaha vizsgált járművek közül a legkisebb sérülési valószínűséggel rendelkezik Elon Musk kisméretű szedánja, legalább is az autógyártó szerint. Ezzel a kijelentéssel az NHTSA nem ért egyet, szerintük a Tesla félrevezető kijelentéseket. Hallottunk már ennél cifrább dolgokat is a Tesláról...

Az autós világ legfrisseb híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

A Tesla Model 3 jelenleg a legnépszerűbb elektromos autó a piacon. Szerencsére már itthon is van lehetőség a jármű megvásárlására, sőt, a többi modell közül is válogathatsz a Tesla.hu-nak köszönhetően.

Kapcsolódó írások

2020. január 08.
A 2 milliárd dolláros üzem hivatalosan is megkezdte a gyártást
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla

További hírek