2019. szeptember 13. | 19:44

Érkezik a Skoda első plug-in hibrid járműve

A Volkswagen konszern elképesztő elektromos offenzívába kezdett, amiből a Skoda sem maradhat ki. A cseh színekben készülő márka első plug-in hibrid modellje a Superb iV formájában ölt testet 2020-ban. Na de honnan fogod felismerni, hogy egy konnektoros Superb-vel van dolgod? Az autó hátulján iV jelzés utal az elektromos üzemmódra, a front részen található töltőcsatlakozók pedig a hűtőrács fedele alá lesznek rejtve, opcionálisan pedig 19 colos Vega Aero fantázianevű könnyűfém kerekek hangsúlyozzák majd az autó elektromos mibenlétét.

A 10,25 colos Virtual Cockpit opcionális tétel, a központi kijelzőn immáron az összes elektromos- és a maximális hatótávolság, az energiaáramlás vagy a Skoda Connect szolgáltatások jelenhetnek meg. Az utastér és a csomagtér továbbra is tágas, utóbbi 485 litert, a kombi esetében pedig 510 litert kínál. A szedán méretei megegyeznek a többi Superb méreteivel, az iV kombi viszont 7 mm-rel rövidebb és 8 mm-rel magasabb lett.

Az 1.4-es TSI motor tehát egy elektromotorral is meg lesz támogatva, így a WLTP ciklus szerint 56 kilométert tehet majd meg tisztán elektromosan. A benzinmotor 156 lóerő leadására képes, míg a két erőforrás együttes teljesítménye 218 lóerőre rúg. Az 13 kWh-s akkupakk természetesen a padlólemezben kap helyet, 3 óra 30 perc alatt lehet egy 3,6 kW teljesítményű fali doboz segítségével feltölteni, vagy 6 óra alatt egy standard 2,3 kW-os háztartási dugaszoló aljzat segítségével. Ha az akksit és az 50 literes benzintartályt is teljesen feltöltöd, akkor akár 850 kilométert is megtehetsz egy huzamban.