2020-ra két szabadidő-autóját is frissíti a Skoda

Közzétéve:
2019-07-19, 10:26

A 2020-as modellévre vonatkozóan frissült a Karoq és a Kodiaq. A gyártó főként a felszereltségi szintre koncentrált, a módosítások a biztonságban és kényelemben érhetők leginkább nyomon! 

Mindkét modell fontos jellemzőjévé válik ezúttal az úgynevezett Side Assist rendszer. A technológia elsőként a cseh gyártó legkisebb SUV-jában debütált, azonban csak felár ellenében rendelhető az autóhoz. Ez egy rendkívül hasznos funkció, mely időben jelzi a vezetőnek, ha hátulról előzési szándékkal jármű közelít, vagy esetleg már a visszapillantó tükrök holtterében található. 

Skoda Karoq és Kodiaq modell hátulról fotózva

További újdonságként fogható fel, hogy megváltozott a hátsó ajtón elhelyezett szokványos jelvény melletti betűk karakterisztikája. A ráncfelvarrott Superb modelleken, illetve az új Scala és Kamiq csomagtérajtajain is már ezt a fajta betűtípust alkalmazták.

Az említett, opcionális Side Assist funkció képes akár 70 méterről érzékelni a járműveket, illetve azok mozgását. A technológia a korábbi, mindössze 20 méteres hatótávval bíró Blind Spot Detect, vagyis holttér-érzékelő rendszert helyettesíti. A rendszer kiegészítőjeként a Rear Traffic Alertről, azaz a hátsó keresztirányú forgalmat figyelő asszisztensről is érdemes szót ejteni, mely két külön szenzor segítségével monitorozza a közlekedést.

A figyelmeztető jeleket a külső visszapillantó tükrök üvegéről áthelyezték a borító utas felőli oldalára, hogy könnyebben és hamarabb észrevehető legyen. 

Skoda Karoq és Kodiaq frissítés a visszapillantón

A vásárlóknak, akik a Skoda kisebbik szabadidő-autójának megvásárlásán törik fejüket, tudniuk kell, hogy a gyártó egy új 2,0 literes TDI dízelmotorral kínálja a modellt. A 2020-ban bevezetésre kerülő Euro 6d-TEMP emissziós szabályozásoknak eleget tesz a motor károsanyag-kibocsátási aránya. Ezzel a kapacitással az SUV összteljesítménye 187 lóerő és 320 Nm. Az erőforrás összkerékhajtáshoz, valamint 7-fokozatú DSG automata váltóhoz kapcsolható. 

Skoda Kodiaq

Végül, de nem utolsó sorban a Kodiaq új, ötvözött keréktárcsákat kap az új modellévre, melyek 20” átmérőjűek. A Skoda Kodiaq Sportline, Kodiaq RS és Kodiaq L&K verziókhoz további felni-variációk közül lehet válogatni.

A Skoda lényegesen ráfeküdt a kényelmi- és biztonsági rendszerek, valamint funkciók fejlesztésére. Neked mi a véleményed erről? Választanál ilyesfajta opcionális felszereltséget megvásárolni kívánt autódhoz?

Forrás:

További autós hírek

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly...

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
2019-es Skoda Kamiq elölről
2019. február 26.
Mégis lesz európai változata a legkisebb cseh SUV-nak
Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Škoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 DSG – Teszt
2018. március 02.
Rosszallóan tekint rá a szomszéd, de mikor meglátja az emblémát, nem irigykedik többé, hiszen ez csak egy Škoda! Igen ám, de a Volkswagen égisze alól egy igényes, tágas medve került a SUV-dicsőítő piacra.