2019. július 19. | 12:26

A 2020-as modellévre vonatkozóan frissült a Karoq és a Kodiaq. A gyártó főként a felszereltségi szintre koncentrált, a módosítások a biztonságban és kényelemben érhetők leginkább nyomon! 

Mindkét modell fontos jellemzőjévé válik ezúttal az úgynevezett Side Assist rendszer. A technológia elsőként a cseh gyártó legkisebb SUV-jában debütált, azonban csak felár ellenében rendelhető az autóhoz. Ez egy rendkívül hasznos funkció, mely időben jelzi a vezetőnek, ha hátulról előzési szándékkal jármű közelít, vagy esetleg már a visszapillantó tükrök holtterében található. 

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

További újdonságként fogható fel, hogy megváltozott a hátsó ajtón elhelyezett szokványos jelvény melletti betűk karakterisztikája. A ráncfelvarrott Superb modelleken, illetve az új Scala és Kamiq csomagtérajtajain is már ezt a fajta betűtípust alkalmazták.

Az említett, opcionális Side Assist funkció képes akár 70 méterről érzékelni a járműveket, illetve azok mozgását. A technológia a korábbi, mindössze 20 méteres hatótávval bíró Blind Spot Detect, vagyis holttér-érzékelő rendszert helyettesíti. A rendszer kiegészítőjeként a Rear Traffic Alertről, azaz a hátsó keresztirányú forgalmat figyelő asszisztensről is érdemes szót ejteni, mely két külön szenzor segítségével monitorozza a közlekedést.

A figyelmeztető jeleket a külső visszapillantó tükrök üvegéről áthelyezték a borító utas felőli oldalára, hogy könnyebben és hamarabb észrevehető legyen. 

A vásárlóknak, akik a Skoda kisebbik szabadidő-autójának megvásárlásán törik fejüket, tudniuk kell, hogy a gyártó egy új 2,0 literes TDI dízelmotorral kínálja a modellt. A 2020-ban bevezetésre kerülő Euro 6d-TEMP emissziós szabályozásoknak eleget tesz a motor károsanyag-kibocsátási aránya. Ezzel a kapacitással az SUV összteljesítménye 187 lóerő és 320 Nm. Az erőforrás összkerékhajtáshoz, valamint 7-fokozatú DSG automata váltóhoz kapcsolható. 

Végül, de nem utolsó sorban a Kodiaq új, ötvözött keréktárcsákat kap az új modellévre, melyek 20” átmérőjűek. A Skoda Kodiaq Sportline, Kodiaq RS és Kodiaq L&K verziókhoz további felni-variációk közül lehet válogatni.

A Skoda lényegesen ráfeküdt a kényelmi- és biztonsági rendszerek, valamint funkciók fejlesztésére. Neked mi a véleményed erről? Választanál ilyesfajta opcionális felszereltséget megvásárolni kívánt autódhoz?