2020. január 09. | 16:05

A méretes SUV mellett, egy négyajtós TT érkezéséről is pletykál a sajtó.

Az Audi kínálata szinte már az összes szegmenst lefedi a prémiumjárművek piacán. Ha ez mind nem volna elég, a német Auto Bild magazin szerint a négykarikás autógyártó az idei és a jövő évben további, vadonatúj modellek bemutatását tervezi.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A régóta várt és mindenki kíváncsiságát feltüzelő Audi Q9-ről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 2020 végére készül el. A korábbi spekulációkkal ellentétben az Auto Bild azt sugallja a külvilág felé, hogy a Q9 egy behemót crossover lesz, három üléssorral. Nem lesz újdonság a piacon, hiszen a BMW X7 és a Mercedes-Benz GLS személyében tekintélyes versenytársakra talál majd.

Az aztán már igazán durva lenne, ha RS verziót is készítene belőle az Audi, márpedig nem lehetetlen, hiszen ehhez hasonló hírek is napvilágot láttak. A sportosabb, erőteljesebb kivitel 592 lóerőre is képes lehet.

A Q9-cel kapcsolatos pletykák évek óta a levegőben keringenek, azok viszont sokkal inkább arra utaltak, hogy az érkező modellnek kupé vonalvezetése lesz, a napokban ezzel ellentétben crossoverről csevegnek.

A Q9 mellett 2021 kezdetén egy újabb modell is megjelenhet az Audi kínálatában, ami nem más, mint a TT. De nem akármilyen, négyajtós TT! Amennyiben életre kel a modell, az A3 Sportback és az A5 Sportback kategóriájában helyezkedni el. Az Audi TT-t ennyi erővel akár az original Audi Quattróhoz is lehetne hasonlítani, főként a lapos tető végett. A meghajtást illetően a Q9 és a TT esetében is lehet elektromos rásegítésre vagy tisztán elektromos alternatívára számítani.

A TT jelenlegi generációja kifutott, ezért nem kétséges, hogy nem lesz már belőle többé kupé vagy roadster verzió. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy az Audi milyen újfajta elnevezéssel egészítené ki a típust.