2020. július 24. | 15:39

A japán márka nagysikerű szabadidő-autója immáron a negyedik generációjába lép.

A Mitsubishi Outlander 2001 óta van a piacon és kifejezetten sikeres, világszerte kedvelt modellnek számít. Nagyon hamar, mindössze 5 év gyártás után mutatták be 2006-ban a második generációt, majd 2012-ben, rá 6 évre a jelenleg is futó harmadikat. Ebből már a kezdetek óta készül tölthető hibrid verzió is (Outlander PHEV), amely nagyban hozzájárul(t) a modell sikeréhez.

A plug-in hibrid Outlander büszkélkedhet a „világ első külső forrásból tölthető hibrid szabadidő-autója” címmel, a japánok nagyon hamar felismerték, hogy a világnak egy kedvező fogyasztású, emiatt a konkurenciánál jelentősen környezetbarátabb SUV-ra van szüksége. A bátor lépés nem maradt eredmények nélkül, az Outlander PHEV éveken át a legkedveltebb hibridek között volt szinte minden piacon, az eladásai ráadásul a mai napig szép számokat produkálnak.

Az autót kezdetben egy 12 kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal szerelték fel, de már azzal is képes volt tisztán elektromosan – maximum 120 km/órás sebesség mellett – 52,3 kilométeres hatótáv elérésére a NEDC-ciklus alapján. Ne feledjük, ekkoriban a harmadik generációs, abszolút bestseller Toyota Prius plug-in hibrid verziója is csupán 23 kilométert ment el elektromos üzemben. A hibrid Outlander 2019-ben ráadásul kapott egy frissítést, növelt, 13,8 kilowattórás akkumulátorával a mostani modellek már akár 65 kilométer megtételére is képesek.

Ami a hajtásláncot illeti, az autó orrában ma már egy 2,4 literes négyhengeres lapul, amelyet kiegészít az első és a hátsó tengelyen is egy 82, illetve egy 95 lóerős teljesítményű villanymotor. A rendszerteljesítmény tetszetős 230 LE. Az autó képes benzinmotorja segítségével, tisztán elektromosan vagy vegyes, hibrid üzemben is haladni. A belső égésű erőforrás hajthatja direkt a kerekeket, de szolgálhat csupán generátorként áramtermelésre is.

Utódja 2021-ben érkezik, a Mitsubishi ígérete szerint minden, ma elterjedt és korszerű technológiát felvonultat majd. Kíváncsi vagyok, vajon az új modell is lesz-e ennyire innovatív, mint a mostani generáció. Egyelőre hivatalos fotók nem jelentek meg az autóról, be kell érnünk az itt látható számítógépes grafikával. Feltételezhetően egyébként az új generáció is közkedvelt autó lesz, főleg a plug-in hibrid kivitel. Egy jó dizájnnal bizonyára garantált a siker.