2021. április 01. | 10:16

2021-ben keresel autógumit? Akkor ez a cikk neked íródott! Lelkes autótulajdonosként talán te is hallottál már az ADAC tesztekről, amik minden évben felállítanak egy bizonyos sorrendet, már ami a minőséget és a megbízhatóságot illeti. Vannak tipikus gyártók, amik minden évben feltornázzák magukat a legjobbak közé.

Ha te is 205/55R16 méretben keresel, akkor van egy jó hírünk: az ADAC pont ezt a méretet tesztelte!

A legjobbak legjobbja

Tény és való, hogy a felsorolásban több márka neve is szerepel, azonban mi most az abszolút nyertest vizsgáljuk meg. Ez pedig nem más, mint a Continental PremiumContact 6.

A teszteket nézve jogunk van arra, hogy biztonságban érezzük magunkat, ha ezt a márkát választjuk. Összesítésben 2,2 pontot kapott, ami sokkal közelebb áll az 1-hez, mint az 5-höz. A német rendszer szerint minél kevesebb pontot kap valamire, annál jobbnak számít az eredmény, tehát érdemes ilyen szemszögből megvizsgálni.

A teljesítménye

Mivel nyári gumiról van szó, nagyon fontos a teljesítmény száraz úton. Erre 2 pontot kapott, ami azt jelenti, hogy biztonságosan fogunk tudni közlekedni. Nem mindegy, hogy a forró betonon milyen gyorsan tudunk haladni a kanyarokban, és mennyire kell attól félnünk, hogy kicsúszunk.

Azonban a száraz út még nem minden, hiszen a legmelegebb hónapokban kell a legnagyobb viharoktól tartani. Amikor hirtelen lezúdul több száz liter víz, akkor sok autó csúszni kezd, és sajnos a balesetek száma is megnő. A Continental azonban 1,8 pontot kapott vizes úton, ami az összes versenyzőt megelőzi. Ha ilyen abroncsokkal megyünk, akkor nem kell félnünk az esőtől.

Az üzemanyag fogyasztás egy olyan opció, ami főleg azokat érdekli, akik sokat utaznak. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a természetkímélő megoldások, így sok felhasználó veszi meg hamarabb a környezetbarát termékeket. A Continental 2,5 pontot kapott ebben a kategóriában, ami bár nem a legjobb, de még így is megfelelő.

A Continental PremiumContact 6 abroncsok csak egyetlen kategóriában értek el kielégítő szintet, ez pedig a zajkibocsátás. Szerencsére a duruzsoló motor mellett ez aligha fog feltűnni.

A Continental célja a jövőre nézve

Bizonyára mindenki egyetért azzal, hogy az utakon egyre nagyobb a forgalom. Éppen ezért a biztonságra is fokozattan figyelni kell. Szerencsére a Continental és a hozzá hasonló márkák minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a halálozási számokat csökkentsék. A cél, hogy baleset mentesen jussunk el egyik helyről a másikra. Jelenleg még nem értünk el erre a szintre, azonban mindenféleképpen jó úton haladunk.

kép forrás: pexels.com