A Skoda bejelentette, hogy a következő 5 évben 2,5 milliárd eurót fektet új technológiák fejlesztésébe. Az összeg több mint felét az elektromos autók gyártására fordítják.

A Cseh Köztársaság legnagyobb exportőre 2020-ban 756 millió eurós működési bevételt könyvelhetett el. Az előző évi eredményhez képest ez 54,5%-os visszaesést jelent, melynek okozója az autóipart sem kímélő koronavírus-járvány. A Volkswagen-csoport érdekeltségébe tartozó vállalat eladási mutatói is zuhantak tavaly, ám így is sikerült átlépniük az évi 1 millió eladott példányt.

zöld rendszámos Skoda

A Skoda természetesen felemelkedést vár a 2021-es évtől. Az elektromos átállás mellett a digitalizáció felgyorsítására és a gyáregységek modernizációjára is jut majd az ötéves fejlesztési keretből.

Ami a cseh márka tisztán elektromos kínálatát illeti, tavaly szeptemberben mutatták be a Skoda Enyaq iV modellt. Az SUV hatótávolsága a kiválasztott akkumulátor méretétől függően 340 és 510 kilométer között mozog. A Skoda egyik legnépszerűbb autója, a Superb is elérhető akár plug-in hibrid változatban. Ha érdekel, hogyan teljesít az 1,4-es benzines motor elektromos rásegítéssel, ide kattintva megtudhatod.