Aki nem érzi igazán otthon magát a BMW-típusok világában, annak elárulom, hogy egy hetedik generációs 3-as sorozatról van szó, egy igazán gyors prémium sportszedánról. Őt hívják M340i-nek. Persze ez már jóval drágább az alapkiviteleknél, de aki nem szeretne átlagos lenni és emellett meg is teheti, hogy ilyen autója legyen, annál nem kérdés, hogy megveszi-e.

BMW M340i

A képeken látható járművet Abu Dhabi egyik bemutatótermében lehet megtekinteni. Külseje Sapphire Black Metallic árnyalatba lett mártva, az M Sport body kitnek köszönhetően a kiegészítő elemek, mint a hűtőrács vagy a beömlők pedig úgynevezett Cerium Grey színben pompáznak.

BMW M340i Abu Dhabi Motors

BMW M340i Abu Dhabi bemutatótermében

Aztán ott vannak a kék színű féknyergek, amelyek pompásan illeszkednek a duál tónusú, kék és fekete árnyalatú Merino bőrbelsőhöz. Ami még figyelemfelkeltő a beltérben az a fehér varrás és a középkonzolt kihangsúlyozó, lakkozott fabetétek.

BMW M340i felni és kék féknyereg

A kék színű bőrkárpit megtalálható az üléseken, a könyöklőn és az ajtópaneleken. Első pillantásra a kék kicsit erős lehet vagy túlzásnak tűnhet, de a fekete szín némileg oldja az erős kontrasztot.

BMW M340i kék-fekete kontrasztos varrás

Ami pedig a teljesítményt illeti, az M340i-ről elmondható, hogy egy 3,0 literes turbófeltöltésű egységet helyeztek a motortérbe, amely bitang 368 lóerőt teljesít és nem kevesebb, mint 500 Nm nyomatékot ad le.

Az xDrive négykerék meghajtásnak köszönhetően a 0-100-as gyorsulás mindössze 4,2 másodperc alatt kivitelezhető a BMW-vel. A szám egyúttal azt is jelenti, hogy az M340i fürgébb a Mercedes-AMG C43-nál, de még az Audi S4-nél is!