3-as BMW ennél aligha volt vonzóbb!

Közzétéve:
2019-12-04, 11:35

Ki tudna nemet mondani egy daliás járműnek, amely ilyen színvilággal és tulajdonságokkal bír?

Aki nem érzi igazán otthon magát a BMW-típusok világában, annak elárulom, hogy egy hetedik generációs 3-as sorozatról van szó, egy igazán gyors prémium sportszedánról. Őt hívják M340i-nek. Persze ez már jóval drágább az alapkiviteleknél, de aki nem szeretne átlagos lenni és emellett meg is teheti, hogy ilyen autója legyen, annál nem kérdés, hogy megveszi-e.

BMW M340i

A képeken látható járművet Abu Dhabi egyik bemutatótermében lehet megtekinteni. Külseje Sapphire Black Metallic árnyalatba lett mártva, az M Sport body kitnek köszönhetően a kiegészítő elemek, mint a hűtőrács vagy a beömlők pedig úgynevezett Cerium Grey színben pompáznak.

BMW M340i Abu Dhabi Motors

BMW M340i Abu Dhabi bemutatótermében

Aztán ott vannak a kék színű féknyergek, amelyek pompásan illeszkednek a duál tónusú, kék és fekete árnyalatú Merino bőrbelsőhöz. Ami még figyelemfelkeltő a beltérben az a fehér varrás és a középkonzolt kihangsúlyozó, lakkozott fabetétek.

BMW M340i felni és kék féknyereg

A kék színű bőrkárpit megtalálható az üléseken, a könyöklőn és az ajtópaneleken. Első pillantásra a kék kicsit erős lehet vagy túlzásnak tűnhet, de a fekete szín némileg oldja az erős kontrasztot.

BMW M340i kék-fekete kontrasztos varrás

Ami pedig a teljesítményt illeti, az M340i-ről elmondható, hogy egy 3,0 literes turbófeltöltésű egységet helyeztek a motortérbe, amely bitang 368 lóerőt teljesít és nem kevesebb, mint 500 Nm nyomatékot ad le.

Az xDrive négykerék meghajtásnak köszönhetően a 0-100-as gyorsulás mindössze 4,2 másodperc alatt kivitelezhető a BMW-vel. A szám egyúttal azt is jelenti, hogy az M340i fürgébb a Mercedes-AMG C43-nál, de még az Audi S4-nél is!

Forrás:

További autós hírek

Ahogy arról korábban írtunk, Magyarország legnépszerűbb autója, a 2018-as komolyabb ráncfelvarrás után ismét megújul egy kicsit. Zöld rendszámot nyilván nem…

Olvasónk a szokásos, jogos mondattal nyomatékosította üzenetét: “Egy ilyen manőverért engem a helyszínen megbírságoltak volna” Igen ám, de most a…

Olvasónktól kaptuk a felvételt és a történetet. Ez a baj emberek! Senki nem akart direkt rosszat. A reakció viszont szinte…

Bűnügyi feladatai ellátása után szolgálati gépkocsijával indult vissza Üllőről fővárosi szolgálati helyére egy Pest megyei nyomozó, amikor a Budapest 10.…

Számos alkalommal posztolunk hazai büntetőfékezős eseteket is. Semmilyen előzmény, ami a közlekedésben ért sérelem, nem lehet indok arra, hogy efféle…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja