30. születésnapját ünnepli az Infiniti!

Közzétéve:
2019-08-12, 12:37

A Nissan leányvállalata idén ünnepli harmincadik születésnapját, melynek alkalmából különleges kiadású példányokkal rukkolt elő: Infiniti Edition 30.

Az Edition 30 névre keresztelt csomag elérhető lesz a vállalat Q50-es, Q60-as, QX50-es, QX60-as és QX80-as modelljeiben. Mind az öt Edition 30 kiadás esetében standard felszereltség lesz a Infiniti elektronikus vezetést támogató csomagja, amely többek közt magában foglalja az adaptív távolság- és sebességtartó berendezést, valamint az ütközést megelőző beavatkozást.

Infiniti Q60, QX60, QX80, QX50 és Q50

Az Edition 30 természetesen nem csak a járművek belterére vonatkozóan foglal magában változásokat, kiterjed magára az autó külső megjelenésére is. Például sötét színű, króm díszítőelemeket lehet megfigyelni a példányok egyes részein, a két oldalsó visszapillantó tükröt a sportosság jegyében szintén feketébe burkolták, továbbá a méretes hurkákon guruló Infinitik felnijeit is megmunkálták.

Infiniti Q50 és Q60

"Az Infiniti márka harminc évvel ezelőtt azért született, hogy újradefiniálja a luxuskategória fogalmon belüli szabályokat, célja, hogy olyan szintű kényelmet és luxust nyújtson, amely csupán a legfelsőbb szinteken tapasztalható - mondta Jeff Pope, az Infiniti Americas csoport alelnöke.

Infiniti QX60, QX80 és QX50 modellek

Az Infiniti EDITION 30 modellek valójában a márka aktuális jövőképének legújabb ábrázolását jelentik. Hivatalos bemutatóra a jövőhéten megrendezésre kerülő Concours d’Elegance eseményen kerül sor. A rendhagyó kinézetű és felszereltségű modellek természetesen a kereskedésekbe is megérkeznek majd, előreláthatólag még a 2020-as modellév kezdete előtt. Az árakat a gyártó a későbbiekben szándékozza közzétenni.

A Nissan 1989-ben alapította meg Infiniti luxus részlegét, nagyjából egy időben más japán konkurensek prémiummárkáival. Akkoriban az Infinitinek csupán két modellje létezett, a zászlóshajó Q45 szedán, valamint a kétajtós M30, amit kupé és kabrió változatban is kínáltak.

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!

További hírek