2019. szeptember 04. | 09:50

A Peugeot SUV modelljének új változata összkerékhajtású lesz.

Egyre több járműből készül plug-in hibrid változat, most pedig a Peugeot jelentette be, hogy a 3008 egy GT Hybrid4 elnevezésű kiadásban is elérhető lesz. A négykerék-meghajtással ellátott jármű rendszerteljesítménye 300 lóerő, mellyel az eddigi legerősebb sorozatgyártású Peugeot címet is megszerezte. A 200 lovas PureTech motorhoz két villanymotort kapcsoltak, melyből az egyik a hátsó tengelyt hajtja. Ezzel a konfigurációval 5,9 másodperc alatt van százon az SUV, a 13,2 kilowattórás akkucsomagnak köszönhetően pedig 60 kilométer körüli tisztán elektromos hatótávra lehet számítani.

Az áramforrások kevesebb mint két óra alatt feltölthetők, ráadásul a gyártó szerint nem lett kisebb a csomagtartó mérete ennél a kivitelnél. Az EMP2-es padlólemez jól variálható, így többlengőkaros hátsó futóművet kapott az autó.

Ahogy az az elnevezésből is kiderül, a hibrid hajtás csak a GT kivitelhez érhető el, így ez a változat az abszolút csúcsmodell lesz a 3008 esetében. A beltérben Gréval-szürke Alcantara kárpit és valódi tölgyfa betétek kapnak helyet, ráadásul a vezetéstámogató rendszerekből sincs hiány. A GT Hybrid4 2019 őszétől lesz elérhető, 2020-ban pedig az elsőkerekes hibrid kivitel is megérkezik 225 lóerős kivitelben.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját Adrival és Imeldával!

Peugeot sajtóanyag