A januárban elhunyt Andy Vajna hagyatékához tartozik egy Mercedes-Benz S-osztály luxusautó is, derítette ki a 24.hu. Az értékes vagyontárgyhoz azonban nem férhet hozzá a hagyatéki eljárás végéig Andy Vajna örököse, Vajna Tímea.

Vajna Timi nem is titkolja, hogy anyagi problémákkal küzd, a Lamborghinije mellett egy zongorát és egy mozirendszert is árul. Pechjére azzal a Mercedesszel sem tud mit kezdeni, amit az elhunyt férje egyik főcége, a vagyonkezeléssel foglalkozó AV Investments Kft. lízingel. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara adatai alapján egy 4 ezer köbcentis, 8 hengeres és 469 lóerős motorral szerelt S560-as Mercedesről van szó.

Mercedes S560 menet közben

A szóban forgó összkerékhajtású modell alapból – mindenféle extra nélkül – 39 673 480 forintba kerül. Azt nem lehet tudni, hogy az autó jelenleg használatban van-e, de a közjegyzői kamara nyilvántartása szerint a lízingügyletet idén február 7-én jegyezték be, vagyis bő két héttel Andy Vajna január 20-i halála után. A 24.hu szerint lehetséges, hogy a járműre korábban tettek szert, de a nyilvántartás adatai alapján az is előfordulhat, hogy az AV Investments Kft. vezetői nem sokkal Vajna halála után szerezték be a nagy értékű luxusautót.

Ha ez így történt, akkor erről az AV Investments két döntéshozója, Kovács Andrea és Vajna régi üzlettársa, Samuel Russell Falconello adószakértő dönthetett, akik az adott időszakban közös aláírási joggal bírtak. Vajna Tímea ekkor nem volt ügyvezetője a cégnek.

Ilyen gyorsulásra képes egy S560-as Mercedes: