Egy autós a fedélzeti kamerájával rögzítette azt, ahogy egy kisteherautó legalább 80 kilométer/órával közlekedett Békéscsaba és Szarvas között a 44-es út mellett kiépített bicikliúton. A furgont vezető sofőr akkor vett vissza a tempóból, amikor egy kanyarhoz ért, illetve akkor, amikor feltűnt előtte egy kerékpáros.

A felvétel december kilencedikén lett rögzítve, a videó készítője azt írta, hogy jómaga 85 kilométer/órával közlekedett a 44-es úton, és érzésre nagyjából ennyivel mehetett a kerékpárúton közlekedő furgon is, ami egyébként egy futárcég flottájához tartozik. A kocsi csak egy kanyarban, illetve egy szabályosan közlekedő kerékpáros utolérve volt hajlandó lassítani. Páran azzal viccelődtek, hogy a kézbesítő a videón látható bringásnak vitt csomagot, de ez nyilván nem így volt.

A KRESZ kimondja, hogy a kerékpárúton csak kerékpárosok és korlátozott körülmények között (20 km/óránál kisebb sebességgel) segédmotoros kerékpárok közlekedhetnek. Vagyis a furgonnal közlekedő sofőr súlyosan megsértette a KRESZ szabályait. De senki sem érti, miért ott közlekedett, hiszen a felvétel arról árulkodik, hogy a 44-es út akkor és ott simán járható volt, a furgon még gyorsabban is tudott volna haladni a számára kijelölt nyomvonalon, mint a nem túl széles kerékpárúton. Az sem lehet kifogás, hogy a bicikliút állapota jobbnak tűnik így első ránézésre, bár a videó minősége nem túl szuper.