Nagy verést kapott a bringás, aki a kerékpárút helyett az autóúton tekert

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-10-02, 13:30

A sértettnek súlyos sérülése keletkezett a bántalmazás következtében.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktus során előbb büntetőfékezett, aztán pedig súlyosan bántalmazott egy kerékpárost.

A 40 éves sofőr 2020 júniusában a Deseda felé tartott a személygépkocsijával, amikor figyelmes lett a kiépített kerékpárút ellenére az autóúton előtte haladó bringásra. A vádlott rádudált a kerékpárosra, utána az autóját a biciklis elé kormányozta, majd büntetőfékezéssel kényszerítette megállásra a sértettet.

Kerékpár és személygépkocsi az autóút szélén

A feldúlt sofőr kipattant a kocsijából, majd szitkozódva felelősségre vonta a kerékpárost, hogy miért nem tud a kerékpárúton haladni, ha már az ott van. A felek között heves szópárbaj kezdődött, melynek során a sértett tartva a férfitől, a kerékpárját maga elé tolta, amit a vádlott kirántott a kezéből és az árokba dobott. A vádlott ezután elkezdte parasztlengőkkel sorozni a sértettet, aki egy ideig ki tudott térni a támadások elől, a dulakodás során azonban a földre került, és két ütés is eltalálta az arcát, írja az ügyészség.

A verekedésre az arra járó autósok is felfigyeltek, ők állították le a tomboló férfit, illetve ők értesítették a kaposvári rendőröket a balhéról. A kerékpáros 8 napon túl gyógyuló súlyos, többek között az arccsont törésével járó sérülése keletkezett a bántalmazás következtében.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Közlekedési baleset
2020. július 16.
A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.
Kisfiú ül az autóban, mellette pedig két hostess az AMTS fesztiválon
2018. december 26.
Genf, Tokió, Detroit, New York, Balatonfüred. Mi a közös ezekben a városokban? Mindegyikük helyszínül szolgál egy kiemelkedő autós eseménynek 2019-ben (is)!

További hírek