Emberi életeket veszélyeztetett az M7-esen büntetőfékező sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-24, 12:04

A közlekedési baleset okozója elveszítheti a jogosítványát.

A székesfehérvári rendőrök közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak egy budapesti lakost, aki július elején az M7-es autópályán beletaposott a fékbe, miután bevágott egy teherautó elé a személygépkocsijával. A teherautós az ütközés elkerülése végett kitérő manőverbe kezdett, melynek eredményeként az általa vezetett jármű a szalagkorlátnak csapódott. A rendőrök – akik vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen – a napokban adták át a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek a nyomozás során keletkezett iratokat.

Oldalára borult tehergépkocsi az M7-es autópályán

A nyomozók közlése szerint a budapesti lakos 2020. július 11-én 7 óra 40 perckor közlekedett autójával az M7-es autópályán Budapest irányából Siófok felé. A 49 éves férfi Lepsény térségében bevágott egy tehergépkocsi elé, majd egy korábbi közlekedési incidens miatt intenzív fékezésbe kezdett, divatosan fogalmazva hatalmasat büntetőfékezett.

A teherautó sofőrje azonnal rátaposott a fékpedálra, hogy elkerülje az ütközést, emellett a kormányt is kénytelen volt félrerántani. A fékezés és a hirtelen kormánymozdulat miatt a teherautó az autópálya belső szalagkorlátja felé sodródva annak nekiütközött. A gépkocsi a becsapódást után az oldalára borult, majd azon csúszott tovább, végül a leállósávban állt meg a Peugeot. A baleset során a teherautóban utazó személyek (hárman voltak) könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Közlekedési baleset az M7-esen

Közlekedési baleset az M7-esen

A büntetőfékező sofőr nem állt meg azonnal, de aztán megszólalt a lelkiismerete, ezért segítségnyújtás végett visszatolatott a sztrádán, utána pedig maga értesítette a rendőröket az incidensről. A férfi nem akarta elismerni, hogy ő okozta a balesetet, a rendőrök viszont őt okolták, és az igazságügyi szakértő sem fogta a gyanúsított pártját. A székesfehérvári egyenruhások közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a budapesti lakost, valamint kezdeményezték vezetői engedélyének visszavonását.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek