444 lóerővel felfegyverkezve vágtat az Audi RS5!

Közzétéve:
2019-06-14, 17:50

Újból megérkeztek, ám limitált szériában fogják készíteni az Audi RS5 Coupé és Sportback modelleket

Az Audi RS5 kétajtós verziója az elmúlt évben nem volt elérhető, ugyanis tesztelések sorozata alá vetették a modellt, hogy eleget tudjon tenni a legújabb WLTP-szabványoknak. A Sportback kivitel a 2018 márciusi debütálását követően viszont nem sokkal később a márkakereskedésekben is megjelent.

Audi RS5 2019

A legújabb RS5 Coupé, illetve Sportback típusokból külön-külön 250 darabot tervez értékesítésre bocsátani a négykarikás gyártó. Ezek mindegyike jellegzetes Audi Sport díszítésben részesül, az indulóárat 68 985 fontra, kb. 25 millió forintra lőtték be.

Audi RS5 fehér színben hátulról

Az autómárka egyik szóvivőjétől tudni, hogy ez az 500 legyártott RS5-ös lesz az utolsó sorozat, mielőtt teljes átalakítást végeznek a szérián 2020-ban. Az autókba szerelt 2,9 literes ikerturbós V6-os benzinmotor 444 lóerős teljesítményre képes, melyhez 600 Nm forgatónyomaték társul. Az erő mindkét tengelyre egy nyolcfokozatú automataváltó segítségével továbbítódik.

Gyári adatok szerint az S5 alapjaira épülő Coupé és Sportback típusok egyaránt 3,9 alatt lesznek képesek megtenni a nullszáz sprintet. A végsebességről egyelőre nem közölt információt az Audi, viszont várhatóan 280 km/h köré lőhető be, a többit az elektronika úgyis megoldja. A Coupé WLTP ciklus szerint mért kombinált széndioxid-kibocsátása 213 g/km, a Sportbacké 215 g/km.

Audi RS5 fehér színben LED-es első fényszórokkal

Az új Audi RS5-ökre 20 colos antracit árnyalatú könnyűfém felniket raktak, melyek a szériafelszereltség részét képezik és kiegészülnek továbbá a lesötétített hátsó ablakokkal, a fényes feketére fújt beltéri elemekkel, valamint a sport kipufogórendszerrel, amik igencsak erőteljes hangzást tulajdonítanak a gépezetnek.

Az utastérben jelen van természetesen az Apple CarPlay funkció, ezzel együtt az Android Auto is. Az ülések minőségi Alcantara bőrrel borítottak, az utasok feje fölött panoráma napfénytető ível. Sötétben LED-es egységek biztosítják a láthatóságot.

Audi RS5 piros színben bal oldala fotózva

Az RS5 ismételt bevezetésének köszönhetően lassacskán elmondható, hogy a márka teljes kínálata ismét jelen lesz a nemzetközi piacokon, ami a 2018-as WLTP normák bevezetése és az ezzel együtt bekövetkezett 3,5%-os nyereségcsökkenés után bizony nem jönne rosszul az Audinak.

Forrás:

További autós hírek

A képen 👆 a 2019. nov. 10. és 2019. nov. 16. közötti időszakban elért, Facebook oldalunk eredményei láthatóak. ☝️ 2017…

Olvasónk küldte a felvételt. Nem jó érzés azt látni, hogy a kb. 3 perces manőver után – amiből 2 perc…

Lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat november 17-ről 18-ra, vasárnapról hétfőre virradóra éjfél és hajnali 4 óra között, mert…

A fedélzeti kamera örökítette meg a krakkói buszsofőr beavatkozását. Grzegorz Zięba egyszerre figyelte a visszapillantó tükrök, és a zebrán átkelő gyalogosokat,…

“A történet érdekessége, bár nem hallatszódik, mivel hangot nem rögzít a dashcam, de a kedves szembejövő autóskolléga volt felháborodva és…

Kapcsolódó írások

A XXI. század nyílvesszője: Audi RS5 – Teszt + Videó!
2018. május 12.
Az Audi RS5 Coupét is érintette a downsizing, bár továbbra is 450 lóerő és 600 Nm van jelen a kiforrott quattro-hajtással karöltve. Íme a precizitás és steril löket ingolstadti képviselője!  
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban