szombat - 2023. február 04.
2.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

54-szer előztek egyetlen kör alatt egy BMW M6 GT3-mal - VIDEÓ

2020. szeptember 01. | 11:00

Hatalmas előzések a Zöld Pokolban egy olyan autóval, amivel mindannyian szívesen vállalnánk néhány kört.

Hatalmas a különbség egy GT3 autó és egy átépített, újragondolt közúti jármű között, amelyet pályahasználatra módosítottak. Az alábbi videó főszereplője egy 28 éves brit versenyző, David Pittard, akit most egy YouTube videón láthatsz nagyot autózni. Ő egyébként kizárólag hosszabb távú versenyeken szokott indulni. 2017-ben és 2018-ban a GTS10-es kategóriában nyerni is tudott a Spa-i 6 órás versenyen. Ezen a videón Pittard pedig egyetlen kör alatt csinál meg 54 előzést a Nürburgringen egy BMW M6 GT3 volánja mögött. Persze azt azért érdemes megemlíteni, hogy főleg gyengébb, alacsonyabb kategóriában szereplő autókat előzött meg.

Ha esetleg nem indulna el a videó az oldalunkon, kattints erre a linkre.

Az egész videóban nagyon érdekes végignézni azt, ahogy Pittard nagyon türelmesen és profi módon előzget. Sok feltartás és feltorlódó autó mellett nem könnyű ilyen körültekintően végigmenni ezen a pályán, hiszen nem véletlenül nevezik a német helyszínt a Zöld Pokolnak. Rengeteg legendás versenyt rendeztek itt a múltban, sőt, aktuálisan a királykategória, azaz a Formula-1 is visszatér a pályára. A helyszín három különleges vonalvezetést is magába foglal, amiből a leghosszabb 26 km, a legrövidebb, amit az F1 használ, az 5148 méter hosszú.

Öröm nézni, ahogy végig előzi ezt a kört. A GT3 BMW-ben alatt egy ikertubós, 585 lóerős V8-as dübörög. Ami még egy fontos adat az autóval kapcsolatban, hogy a közúton egyébként meglehetősen nehéz M6-os BMW ebben a versenyre optimalizált kivitelben mindössze 1300 kg.

Amennyiben szereted a modern, sportosra hangolt BMW modelleket, tekintsd meg ezt a videót!

Szigorodnak az autókra vonatkozó ellenőrzési szabályok A Nagykörút egy részén újra 2x2 sávon közlekedhetnek majd az autók

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!