2019. június 03. | 16:28

A BMW és MINI modellek modifikálására szakosodott AC Schnitzer megalkotta a vadonatúj 8-as sorozathoz tartozó tuningalkatrészek armadáját

Az AC Schnitzer ma már bátran elmondhatja magáról, hogy a világ legnépszerűbb BMW tunerjei között sorakozik. A vállalat legújabb kreációja a BMW 8-as, illetve a 3-as sorozatának szól, az alkatrészek közt vannak olyanok, amelyeket kifejezetten az autó teljesítményének fokozására hangoltak és vannak, amik esztétikai javulást eredményeznek a BMW-n.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Ha tulajdonodba kerítettél, vagy csak szeretnél egy 8-as sorozatú BMW-t, az AC Schnitzer rendelkezésedre áll abban, hogy a lehető legjobban személyre szabhasd nagyteljesítményű gépjárművedet.

A G15-öshöz újfajta spirálrugós felfüggesztést is fejlesztettek, amelynek köszönhetően a 8-as 20 mm-rel közelebb fekszik az aszfalthoz, mint a gyári verzió. Az autóval könnyen felkeltheted a járókelők vagy más autóvezetők figyelmét, különösen, ha sport módba kapcsolsz, hiszen akkor rendkívül nagy lárma tör ki a 2x2 darab „Sport” vagy „Sport Black” kipufogócsőből.

A tunerek a motorblokkra voltak a legnagyobb tekintettel, mivel úgy vélik egy autó akkor jó igazán, ha nem csak külsőleg nyeri el az ember tetszését, hanem jót is lép. Meg kell hagyni, a végeredmény igencsak effektív lett! A BMW 840d 3,0 literes, hathengeres dízelmotorját a gyári 320 lóerőről 380 lóerőre tudták felhúzni, ehhez 780 Nm-es maximális forgatónyomaték társul a korábbi 680 Nm-hez képest.

Aztán ott van még ugye a széria csúcsát képviselő M850i, melynek 4,4 literes, duplaturbós, nyolchengeres erőforrásával még kiválóbb munkát végeztek. Az alapjáraton 530 lóerős teljesítményt 90-nel toldották meg, a nyomaték ugyanennyivel nőtt, 750-ről 840 Nm-re.

A beltér sem maradhatott ki az átalakításból, az AC Schnitzertől olyan apróbb változtatásokat kapott az autó, mint például az alumínium pedálok és lábtartók, vagy a szintén alumíniumból készült kulcstartó.

Az ügyfelek opcionálisan kérhetnek a 8-hoz karbonszálas első spoilert, oldalsó szoknyákat, légbeömlőt a motorháztetőre, hátsó diffúzort és szárnyat. A 8-as sorozat különlegessége lett továbbá, hogy hátsójára megkapta a Forma-1-es versenyautóknál látott középső féklámpát is.