660 lóerőnél erősebb izomautót jótékonyságra? A Ford elárverezi az első 2020-as Mustang Shelby GT500-at

Közzétéve:
2018-12-17, 11:43

A következő generációs, 660 lóerősnél is erősebb Ford Mustang Shelby GT500-ból befolyó összeggel beteg gyerekeket támogatnak majd

Van az úgy, hogy valaki jótékonykodni akar, mint ahogy a Ford is tenné ez esetben. És hogy lehet a legjobban tenni ezt? Ajánld fel az egyik legkülönlegesebb izomautódat árverésre!

A Ford Mustang Shelby GT500 egyike a legvártabb izomautónak, így nem csoda, ha a Ford megpróbál akkora hírverést csapni körülötte, amekkorát csak tud. Felajánlották a Shelby GT500-at egy árverésre, amit a Barrett-Jackson aukciós ház fog tartani 2019-ben, Scottsdale-ben, Arizona államban. A befolyt összegből a Fiatalkori Cukorbetegség Kutató Alapítványt fogják segíteni, akik az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőkért tesznek.

Bár az USA-ban (és lassan a világ többi részén is) hatalmas problémát jelent a lakosság körében egyre terjedő cukorbetegség, az 1-es típusú még nagyon kicsi gyerekkorban kialakul, egy autoimmun-folyamat. Ez nem az a cukorbetegség, amit sok McDonald’s-os kajával és kólával lehet elérni, máig nem ismert a kiváltó oka.

A Ford globális műveletekért felelős elnöke, Joe Hinrichs elmondta, hosszú ideje támogatják már az alapítványt és tisztában vannak vele, milyen fontos munkát végeznek. Az árverésből befolyó összeg mellett évente 2 millió dollárral támogatják az alapítványt, ami az elmúlt 35 évben 60 millió dollárt kapott így a Fordtól, vagyis majdnem 17 és fél milliárd forintnak megfelelő összeghez juttatták a kutatókat.

álcamatricázott 2020-as Ford Mustang Shelby GT500

Aki sikeresen licitál a Mustang Shelby GT500-ra, lehetősége lesz egyedi módon személyre szabni az autóját, az elérhető összes szín és módosítás közül választhat majd az autójához. A legújabb Ford Mustang Shelby GT500-at a 2019-es Detroiti Autószalonon (amit már a három nagy német gyártó, az Audi, a BMW és a Mercedes-Benz lemondott, hogy részt venne rajta) fogják bemutatni. És hogy mi fogja hajtani?

Ford 5.2 literes V8-as kompresszoros motor

Nagy valószínűséggel a GT350 és GT350R 5.2 literes kompresszorral feltöltött V8-asának egy módosított változata. Hogy mennyit fog teljesíteni a motor, az nagyon jó kérdés, de nyilván erősebb lesz, mint az előző generációs GT500, ami 660 lóerős volt. Egyelőre semmi hír nincs arról, hogy milyen váltó fog dolgozni a legújabb Mustang Shelby GT500-ban, ami egyben a legerősebb valaha gyártott Mustang is lesz.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek