2023. december 23. | 08:05

Mindenki ismeri a mondást: Nincs karácsony autós filmek nélkül.

Következő

Beköszöntött a december, már havazott is az országban, lecseréltük a nyári gumit télire, sokan túl vagyunk az idei utolsó munkanapon, mindez csak egyet jelenthet: közelegnek az ünnepek. És ha itt vannak az ünnepek, csak egy dolgot jelenthet: pihenés, töménytelen mennyiségű pihenés.

Persze, ez nem feltétlenül igaz, sőt, az év vége a legstresszesebb időszak. Bevásárlás, ajándékok, karácsonyfa, díszítés, főzés, takarítás, csillognia kell mindennek, és még a rokonok is jönnek látogatóba! Az ünnepi rohanásban manapság valóban alig marad időnk ténylegesen pihenni, talán éppen csak a nap végén.

A legjobb dolog ilyenkor csak az elnyújtózás. Karácsonyi vacsora után, tele hassal, elégedetten, az ember csak egy dologra vágyik, hogy egy kicsit csendes nyugalomban nézhessen ki a fejéből, erre a legjobb megoldás a tévé. Jogosan merül fel ilyenkor a kérdés, hogy mégis mit lehetne nézni?

Az adás kínálata a szokásos, Kevin, romantikus filmek és tengernyi olyan mozi, amelyeket már a korábbi tíz évben is láthattunk. Ekkor jön a streaming. A Netflix és más platformok több ezer filmet kínálnak, amelyek egyetlen gombnyomásra elérhetővé válnak, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk átesni a bizonyos ló túloldalára és hosszú tíz perceken át csak lapozgatni a rengeteg filmet, és nem választunk ki semmit.

Az is kérdés, hogy milyen témájú filmet nézzünk? Legyen vígjáték, akciódús, legyen karácsonyi, vagy semmiképpen se emlékeztessen az ünnepekre? Lehet véres vagy gyerekkel nézzük? Klasszikust szeretnénk vagy valami újat? És egyáltalán miről szóljon?

Erre kínálunk most megoldást: összeszedtünk hét olyan filmet, amelyek kifejezetten autós mozik és megtalálhatóak a Netflix kínálatában. Van közöttük minden, hagyományos, autós film is és olyan is, amelyben a versenyzés kap fontos szerepet, máshol pedig az üldözés a lényeg.

Fontos, hogy a filmek sorrendje nem minőségbeliséget jelez, csak azért, mert az egyik magasabb előrébb van a sorban, nem jelenti azt, hogy jobb lenne a másiknál. Mindegyik mozi más miatt lehet izgalmas, a sorrendjük majdhogynem véletlenszerű.

De lássuk, pontosan melyek ezek a filmek!

Következő

Netflix

Nyitókép: Unsplash