89 lóerős Smarttal menekült a rendőrök elől egy férfi Amerikában

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-04-23, 09:16

Egy ponton úgy tűnt, hogy a manusnak sikerült leráznia magáról a zsarukat.

Nem akart szót fogadni a rendőröknek egy férfi az Egyesült Államokban, ez volt a katalizátora annak az autós üldözésnek, amelynek egy ezüstszínű Smart ForTwo volt a főszereplője.

Smart ForTwo oldalról, mögötte egy rendőrautó

A phoenixi rendőrök arról értesültek szerda reggel, hogy a Walmart nevű bevásárlóközpont parkolójában egy férfi magából teljesen kikelve üvöltözik és kiabál, ami nagyon zavarta a többi vásárlót. A járőrök gyorsan rá is találtak az őrjöngő palira, aki viszont nem volt hajlandó szóba állni az egyenruhásokkal. Helyette menekülőre fogta, egészen pontosan bevágta magát egy 89 lóerős Smartba, majd elhajtott a helyszínről.

A sofőr ezt követően állítólag áthajtott jó pár piros lámpán, aztán nyomta neki, ami a csövön kifért. A rendőrök a hírek szerint egy tüskecsapdával megpróbálták kilyukasztani a Smart abroncsait, de nem jártak sikerrel. Ezt követően kibontakozott egy autós üldözés az autópályán, amiről felvétel is készült, a rendőrségi helikopterben ülő kamerás egy pillanatra sem tévesztette szem elől a Smartot. A picike autó nyomába eredő rendőrautók egy ponton váratlanul visszavonulót fújtak, az üldözött talán fel is lélegzett, de aztán a zsaruk nem sokkal később lecsaptak rá, egyszerűen megpördítették a kicsi kocsit, az egyik járőr végrehajtotta a PIT-manővert (Pursuit Intervention Technique). 

Mi is az a PIT-manőver?

A PIT-manőver egy olyan üldözési taktika, amellyel az üldöző rendvédelmi autó arra kényszerítheti a menekülő autót, hogy az hirtelen oldalra kipörögjön, ennek következtében a vezető elveszti az irányítást a járműve felett. Az alábbi videóban szereplő járőr tökéletesen hajtotta végre a PIT-manővert.

A Smart a beszámolók szerint 135 km/h-val menekült a rendőrök elől, bár többel is mehetett volna, mert ennek az autónak 154 km/h a végsebessége. A férfit a rendőrök természetesen őrizetbe vették, hiszen ellenállt a hatóságnak, és jó pár közlekedési szabályt megszegett a menekülése során.

Kapcsolódó írások

2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.
Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.

További hírek