90 helyett 142-vel repesztett a BMW-s a veszélyes magyar útszakaszon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-04, 09:37

Több ezer forintos büntetés lehet a „jutalma”.

Fittyet hányt a figyelemfelhívó úttáblára az a BMW-s, aki a megengedett 90 km/h helyett 142 km/h-val ment a 1119-es útvonalon. A sofőr számíthat rá, hogy a gyorshajtás miatt hamarosan kapni fog egy 60 ezer forintos bírságról szóló csekket.  

Az 1119-es számú közút nagyjából 35 kilométer hosszú, a motorosok előszeretettel hajtanak végig a kétsávos úton. Sokan viszont nem tudják, milyen sebességgel biztonságos közlekedni a szerpentines szakaszon, ezt jól bizonyítja, hogy 2019-ben (szeptember végéig bezárólag) 25 esetben történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset az említett távon.

90  helyett 142-vel ment egy BMW a 1119-es útvonalon
Fotó: Police.hu

Különösen veszélyes helynek számít a 17-es kilométerszelvénynél található útkanyarulat, sokan nagy tempóval közlekedtek ott, ez sok balesethez vezetett az utóbbi időben. Pedig az útkanyarulatra piros sávozású terelőtáblák hívják fel a figyelmet, valamint egy „Veszélyes útkanyarulat" figyelemfelhívó tábla is ki lett helyezve.

Nem egy járművezető azonban fütyült/fütyül a veszélyre figyelmeztető táblákra. Ez nem csak a motorosokra vonatkozik, a gépjárművezetők is rendszeresen túllépik a 90 km/h-s sebességkorlátozást. Volt egy BMW-s, akit konkrétan 142-vel mért be a traffipax. A gyorshajtás büntetés kalkulátor számítása szerint a sofőrt 60 ezer forintra vághatja meg a rendőrség, amely még 4 büntetőponttal is „díjazhatja” a gyorshajtást.

Ha érdekelnek az autóipar legfrissebb hírei, akkor nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

 

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek