Az Audi Q2-család csúcsmodellje az SQ2, mely kategóriáját tekintve kompetens és gyors autó. A Q2-t 2016-ban mutatták be a márka újoncaként. A felkapott szabadidő-autó szegmensbe illeszkedve, a BMW X2 konkurenciájaként született meg. Fiatalok, családosok egyaránt imádják, hiszen azért mégsem egy kombi vagy egy hatchback. Itt volt már az ideje, hogy hozzányúljon az ABT garázs és módosításokat hajtsanak végre az autón, ahogyan azt például az erőforrással is tették.

Audi SQ2 ABT tuning

Az SQ2 teljesen új vezérlést kapott, valamint a 2,0 literes turbómotor teljesítménye is fel lett húzva, így már nem 300 lóerőt, hanem 50-nel többet teljesít a vezető örömére. Ehhez 440 Nm forgatónyomaték társul, úgyhogy én nem gondolnám, hogy az autó bármilyen helyzetben is megtorpanna.

Audi SQ2 ABT tuning fekete színben

Az extra gyorsaság egyben azt is jelenti, hogy csökkent a nullszáz sprintidő, méghozzá 0,2 másodperccel, 4,6-ra. A végsebesség 262km/h lett, ami korántsem rossz egy tündibündi crossovertől. Vizuálisan mondhatni rendkívül letisztult, visszafogott külsőt adtak az Audinak, a motortérben végzett munkálatok mellett a másik számottevő változás a kerekeken látható. Ezek választás függvényében lehetnek 19 vagy 20 coll méretűek, az autóhoz hasonló „Mystic Black” vagyis misztikus fekete színben.

Audi SQ2 fekete felni

Az Audi SQ2-t ellátták mindenféle vezetést könnyítő, illetve támogató segédrendszerrel. Az utastér sportos kialakításban részesült, az alapkivitelhez S-embléma is tartozik, a sportülések pedig színes betétekkel lettek díszítve, melyek funkcionalitásban is kiemelkedő szerepet játszanak. A kormánykerék multifunkciós, különböző kapcsológombokkal tették teljessé sportos kinézetét.  A modern stílus védjegye a díszes kipufogócsöveken is utolérhető.

Audi SQ2 ABT tuning hátulja