Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-1 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

„Aki 50-nél gyorsabban megy a faluban, az…”

2023. november 13. | 20:14

Traffipax vagy sebességkorlátozó helyett egy érdekes táblával kívánták visszaszorítani a gyorshajtást egy Baranya vármegyei településen.

„Aki 50-nél gyorsabban megy a faluban, az b*zi”– hirdette egy tábla jól láthatóan, nagybetűkkel csütörtökön reggel a Baranya vármegyei Pogányban. A felirat az önkormányzat hirdetőtábláján, a falu határában jelent meg reggelre.

A molinót ragasztószalaggal tették fel a helyi ismertetőtáblára, amely közvetlenül a település határát jelző közlekedési tábla után található. Az éppen a meglévő tábla méretére készített molinóról a polgármester nem is tudott – legalábbis ezt nyilatkozta Baranya vármegyei hírportálnak.

Juhász Zoltán jelenlegi független polgármester szerint nem ők rakták ki a táblát, még akkor sem, ha ők is így gondolják. „Közünk nincs a kirakáshoz, még akkor sem, hogy így gondoljuk” – mondta település első embere, majd újra hozzátette: „nyilván egy önkormányzat nem írhatja ki, hogy b*zi, még ha így is gondoljuk.”

Érdekes módon mivel Pogányban nincs átmenő forgalom, azaz leginkább a helyiek közlekednek az utcákon, így a kiírás valószínűleg közülük szól a renitens gyorshajtóknak. A polgármester szerint nem tudják, ki volt a felirat elhelyezője, és nem is kezdtek el nyomozni, mert „más dolguk is van”.

Mindenesetre a nap folyamán lekerült a molinó. A polgármester szerint a probléma egyébként valós, mert ugyan zsáktelepülés a falu, a kimenő és a bejövő autósok között vannak gyorshajtók.

Korábban gondolkoztak forgalomlassító szigetben, ami csak az egyik oldal forgalmát tudná csillapítani potom 25 millió forintért, így pénz hiányában ez az ötlet egyelőre nem valósul meg. A rendőrség szerinte azért nem tart sebességmérést itt, mert nincs átmenő forgalom a településen – ennek ellenére a közelmúltban megkeresték a hatóságot azzal, hogy demonstrációt terveznek.

Augusztusban kikértük a rendőrségtől az adatokat a gyorshajtókról, a lehangoló statisztikákon látszik, hogy egyre több az ilyen eset Magyarországon. Szeptembertől pedig emelkedtek az efféle bírságok tételei is, most a gyorshajtás mértékétől függően ezek az összegek érvényesek, ha valakit lefotóznak.

Depositphotos
Drámai léptékű leépítés jöhet a Continentalnál Részegen okozott majdnem tömegkarambolt – VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!