szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
zápor
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Álcázatlan 8-as Golfokra bukkantak Svájcban, majdnem balhé lett belőle!

2020. március 11. | 17:02

Golf R, GTI, Arteon R és Tiguan R mindössze egyetlen parkolóban.

Szerintem erre mondják azt, hogy jókor volt, jó helyen. Egy YouTuber (TheTFJJ) éppen ebédelni ment egy svájci szállodába, valahol Sankt Moritz városka közelében, amikor a parkolóban sétálva furcsa dologra, vagyis inkább dolgokra lett figyelmes.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Viszonylag tele volt a nem túl méretes parkoló, de ő mégis felfigyelt az ott rejlő érdekességekre. Elsőként egy nyolcadik generációs Volkswagen Golf GTI-re lett figyelmes, amely valószínűleg egy prototípus volt, ráadásul az első lökhárító elemből hiányoztak is a LED-es fényforrások. Nem mindennapi jelenség, hogy még be nem mutatott modellekkel találkozik valaki az utcán fényes nappal, ráadásul úgy, hogy nincsenek álcázva. Az autók iszonyat koszosak voltak, de amiről fel lehetett ismerni például a GTI-ket az a kabinban található GTI feliratú kormánykerék és tesztberendezések, meg a dupla kipufogóvég voltak. Hogy ne keltsenek túl nagy feltűnést, a többi GTI-t ügyesen elbújtatták az mk7-es karosszéria alá.

A videón érzékelni lehet, hogy kezd kicsit feszültté válni a hangulat, amikor a Golf R-rel leparkolnak és a vezető megkéri a YouTubert és társát, hogy ne készítsen felvételeket, különben hívja a zsarukat:

Nos igen, a helyzet a Golf R-ekkel a parkolóban ugyanaz volt, mint a GTI-kkel. Némelyik az előző generáció testét öltötte magára, míg a többin felfedezhető volt a vadiúj karosszéria, bár azokat meg kék díszítéssel látták el, mintha legalábbis GTE plug-in hibridek volnának.

A videófelvétel alapján nem tűnik valami izgalmasnak a projekt, azt hittem sokkal ütősebbek lesznek az új Golfok, amikre mindenki izgatottan vár. Persze ítélkezni sem szeretnék, érdemes azért megvárni, mire maga a gyártó prezentálja újoncait, amiken már ott lesznek például a megkülönböztető LED-es fényszórók.

Miután már közzétettek néhány hivatalos fotót az új Golf GTI-ről, az emberek ugyanarra a finomságra és sportosságra számítanak a való életben is meg a Golf R esetében is, plusz még néhány extra kipufogóvégre.

Nem sokkal később, miután már párszor el lettek küldve TFJJ-ék a parkolóból, megérkezett az Arteon R és a Tiguan R is. Mindkét autó nagy vonalakban hasonlít R line variánsára. A crossovernek négy kipufogóvége volt, amelyekből finom hangok áramlottak a külvilág felé, de nem olyanok, mint amelyek a Tiguan jelenlegi motor- és kipufogóhangjára utalnak, hacsak nem tuningolja valaki azokat ilyenné.

Eszméletlenül gyönyörű ez a McLaren 650S Chernobyl Edition A fényhozó: Mercedes-Benz EQC 400 4Matic (2020) – Teszt + Videó

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!