Letartóztattak egy kaliforniai férfit, aki a pandémia idején az állami koronavírus-segélyből vásárolt magának luxusautókat, több mint 5 millió dollár értékben. A gyanúsított nem akármilyen kocsikra tett szert, a hatóság egy Ferrari 458 Italiát, egy Lamborghini Aventador S-t, és egy Bentley Continental GT-t is lefoglalt.

Ferrari 458 Italia

Az amerikai ügyészség beszámolója szerint a 38 éves Mustafa Qadiri ellen négy rendbeli banki csalás, négy rendbeli táviratcsalás, egy rendbeli súlyos személyazonosság-lopás és hat rendbeli pénzmosás miatt emelt vádat a szövetségi esküdtszék.

A New York Times úgy értesült, hogy Qadiri 2020 május végén kezdett hiteleket felvenni, a 38 éves férfi állítólag három különböző bankhoz nyújtott be kérelmeket, a leadott iratokban azt állította, hogy négy kaliforniai székhelyű vállalat megsegítésére használná fel a COVID-segélyt. Az ügyészek azt állítják, hogy a gyanúsított által megemlített cégek nem is működtek, és úgy vélik, hogy Qadiri valaki más nevét, társadalombiztosítási számát és aláírását használta a kérelmeken.

A szövetségi ügynökök egy 2011-es Ferrari 458 Italiát és egy 2018-as Lamborghini Aventador S-t is lefoglaltak, mind a két autó az All American Capital Holdings nevére volt regisztrálva, ez egyike azon cégeknek, amelyeket Qadiri a hitelkérelmeken feltüntetett. Az ügynökök egy 2020-as Bentley Continental GT-t is lefoglaltak, a gyanú szerint Qadiri azt is az államtól kicsent pénzen vásárolta.

Ha a felhozott vádak mindegyikében bűnősnek találják a férfit, akkor Qadiri  akár 302 év börtönbüntetésre is számíthat. Amerikában korábban is volt példa arra, hogy valaki a COVID-segályt autóvásárlásra használta fel, egy 29 éves férfi egy 2020-as Lamborghini Huracan Evo modellhez jutott hozzá csalárd módon, egy texasi férfi pedig egy Lamborghini Urus SUV-t vásárolt magának abból a hitelkeretből, amit azért kapott, hogy azzal megmentsen egy vállalkozást az anyagi csődtől. Egy washingtoni lakos pedig egy Kia Stingert, valamint egy 1,123 millió dolláros házat vásárolt magának a segélyből.