2023. január 01. | 11:50

Komoly gépek találhatók az amerikai színész garázsában.

Ha az ember meghallja Robert Downey Jr. nevét, akkor szinte biztos, hogy elsőként az ugrik be neki, hogy ő játszotta Tony Starkot (azaz Vasembert) a Marvel-mozifilmekben. Az tuti, hogy még ismertebbé tette a figurát (a Marvel-mozik pedig őt tették még gazdagabbá), de azért már az első Vasember film előtt letette a névjegyét Hollywoodban, nem véletlenül lesz valaki háromszoros Golden Globe-díjas. Lássunk hát néhány példányt Downey Jr. garázsából.

Acura NSX Concept

Ebből az autóból mindössze egy darab létezik a világon, az egyedi kocsi a Vasember harmadik részében tűnt fel. A forgatási munkálatok befejeztét követően cikkünk főszereplője szépen hazavitte a kocsit, esze ágában sem volt átengedni azt másnak (vagy a szerződésében benne volt, hogy a főszerep elvállalásáért cserébe az övé lehet).

Audi R8

Robert Downey Jr. nagyon szereti az R8-at, ebből a modelltípusból három darab is van neki. Az egyik R8-at néhány másodperc erejéig meg is mutatták az egyik Vasember filmben. Ugyanez igaz a 2009-es évjáratú R8-ra, ami az első Vasember filmben tette tiszteletét.

Bentley Continental GT

A háromgyerekes családapa a harmadik Vasember film után jutott hozzá ehhez a kocsihoz, egyes források szerint az autó a fizetsége részét képezte. A Continental GT meghajtásáról egy 4,0 literes, V8-as motor gondoskodik, végsebessége 310 km/óra, álló helyzetből 5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára.

Chevrolet Corvette (1965-ös évjárat)

Egy igazi szépség következik a sorban, ennek az autónak a beszerzése kifinomult ízlésre utal. 

Ferrari California T

Itt egy újabb szuperautó, Robert Downey Jr. számtalan alkalommal meghajtotta már az 560 lóerős verdát, ami érthető, ki tenne másként a helyében? Az autó motorterében egy 3,8 literes, V8-as motornak szorítottak helyet az olaszok.

Fisker Karma

Ez a kocsi valamennyire megelőzte a korát, a luxuskategóriába sorolt plug-in hibrid modell 2011-ben vált elérhetővé. Ebből az autóból nagyjából 2400 darab készült, nem nehéz kitalálni, hogy kihez került az egyik példány.

A kép illusztráció (Forrás: Depositphotos)

Ford Mustang Boss 302

Egy 1970-es évjáratú Mustang már önmagában nagyon drága, az eszmei értéke pedig csak tovább nő, ha átalakítják és kicsit kipofozzák. Ez történt a képen látható gyönyörűséggel is, amit a SpeedKore vett kezelésbe. A kocsi végül díjnyertes lett a 2017-es SEMA kiállításon a felújított autók kategóriájában. Az útja ezt követően Downey Jr. garázsába vezetett.

Nissan GT-R

Japán vonalon is szívesen mozog a híres színész, így egy Nissan-ikont is beszerzett magának.

Porsche 997

Robert Downey Jr. vásárolt magának egy Porschét, azt nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a német márkák iránt ő is érez egyfajta rajongást.

Ha közelebbről is megnéznél egy Nissan GT-R-t, íme egy bemutatóvideó!