Ha az ember meghallja Robert Downey Jr. nevét, akkor szinte biztos, hogy elsőként az ugrik be neki, hogy ő játszotta Tony Starkot (azaz Vasembert) a Marvel-mozifilmekben. Az tuti, hogy még ismertebbé tette a figurát (a Marvel-mozik pedig őt tették még gazdagabbá), de azért már az első Vasember film előtt letette a névjegyét Hollywoodban, nem véletlenül lesz valaki háromszoros Golden Globe-díjas. A híresség ma ünnepli az 56. születésnapját, ki tudja, lehet, hogy ez alkalomból tovább bővíti amúgy is káprázatos autókollekcióját. Lássuk hát, milyen kocsik lapulnak Downey Jr. garázsában.

Acura NSX Concept

Ebből az autóból mindössze egy darab létezik a világon, az egyedi kocsi a Vasember harmadik részében tűnt fel. A forgatási munkálatok befejeztét követően cikkünk főszereplője szépen hazavitte a kocsit, esze ágában sem volt átengedni azt másnak (vagy a szerződésében benne volt, hogy a főszerep elvállalásáért cserébe az övé lehet).

Acura NSX Concept

Audi e-tron GT concept

Ez az elektromos autó a Bosszúállók: Végjáték című filmben is feltűnt, sokan fel is kapták a fejüket miatta, mert olyan hangja volt, mint egy belső égésű motorral szerelt járműnek. A gyártó később reagált a dologra, mint kiderült, a rendező akarta, hogy „hangoskodjon” a kocsi, mert a jelenet drámaisága ezt megkívánta tőle. Az e-tron GT concept valójában tehát halkabb, mint egy hagyományos modell, cserébe piszok gyors, 3,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 lm/órára.

Audi e-tron GT concept

Audi R8

Robert Downey Jr. nagyon szereti az R8-at, ebből a modelltípusból három darab is van neki. A 2014-es évjáratú R8-at néhány másodperc erejéig meg is mutatták az egyik Vasember filmben. Ugyanez igaz a 2009-es évjáratú R8-ra, ami az első Vasember filmben tette tiszteletét.

Audi R8

Audi R8

Audi R8

Bentley Continental GT

A háromgyerekes családapa a harmadik Vasember film után jutott hozzá ehhez a kocsihoz, egyes források szerint az autó a fizetsége részét képezte. A Continental GT meghajtásáról egy 4,0 literes, ikerturbós V8-as motor gondoskodik, végsebessége 310 km/óra, álló helyzetből 5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára.

Bentley Continental GT

Chevrolet Corvette (1965-ös évjárat)

Egy igazi szépség következik a sorban, ennek az autónak a beszerzése kifinomult ízlésre utal. 

Chevrolet Corvette

Ferrari California T

Itt egy újabb szuperautó, Robert Downey Jr. számtalan alkalommal meghajtotta már az 560 lóerős verdát, ami érthető, ki tenne másként a helyében? Az autó motorterében egy 3,8 literes, V8-as motornak szorítottak helyet az olaszok.

Ferrari California T

Fisker Karma

Ez a kocsi valamennyire megelőzte a korát, a luxuskategóriába sorolt plug-in hibrid modell 2011-ben vált elérhetővé. Ebből az autóból nagyjából 2400 darab készült, nem nehéz kitalálni, hogy kihez került az egyik példány.

Fisker Karma

Ford Mustang Boss 302

Egy 1970-es évjáratú Mustang már önmagában nagyon drága, az eszmei értéke pedig csak tovább nő, ha átalakítják és kicsit kipofozzák. Ez történt a képen látható gyönyörűséggel is, amit a SpeedKore vett kezelésbe. A kocsi végül díjnyertes lett a 2017-es SEMA kiállításon a felújított autók kategóriájában. Az útja ezt követően Downey Jr. garázsába vezetett.

Ford Mustang

Mercedes SL550 Coupé Convertible

Következzen két Mercedes. Ugyan az SL550 sem egy csúnya darab, de „antikvitása” miatt nálam a következő modell viszi a prímet e két autó közül.

Mercedes SL550 Coupé Convertible

Mercedes-Benz Pagoda

Mercedes-Benz Pagoda

Nissan GT-R

Japán vonalon is szívesen mozog a híres színész, így egy Nissan-ikont is beszerzett magának.

Nissan GT-R

Porsche 993

Robert Downey Jr. több mint 20 évvel ezelőtt vásárolt magának egy Porschét, azt nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a német márkák iránt ő is érez egyfajta rajongást.

Porsche 993

Ha közelebbről is megnéznél egy Nissan GT-R-t, íme egy bemutatóvideó!