Április 3. napján szerdán ne nyomd fullkreténbe

Közzétéve:
2019-04-02, 14:07

Meg amúgy se, de a lényeg, hogy ne hajts gyorsan szerdán és ne szabálytalankodj, értem?

Április 3-án szerdán egésznapos, azaz pontosabban reggel 6-tól 24-óráig tartó fokozott közúti ellenőrzésre lehet számítani országszerte. A taktikai pontokat ezennel a lakosság javasolta a hatóságoknak.

A Speedmaraton24 nevű, teljes Európára vonatkozó akció keretei között zajlik a mérés. Ennek célja az, hogy felhívják rá a figyelmet, hogy nem csak és kizárólag a rendőr dolga a közlekedési rend fenntartása és a szabályok betartatása.  Igenis minden forgalomban közlekedőnek a dolga lenne ezzel foglalkozni.

Be kell valljam, velem is megesett már, hogy a megengedettnél gyorsabban hajtottam, vagy mobiloztam, hála az égnek eddig elkerültek az effajta büntetések, amit le is kopogok. A gyorshajtás egyébként is egy elég égető problémája országunknak, hiszen sokan úgy használnak nagyon gyors és nagyon erős autókat, hogy valójában fingjuk, akarom mondani halványgőzük sincs róla, hogyan kell vezetni egy ilyen autót a biztonsági elektronika nélkül.

rendőrségi ellenőrzés

Jól mutatják ezt a számok is, hiszen a 2018-as nyári felmérések szerint 31-gyel, az egész évre vetítve pedig 4 emberrel többen haltak meg gyorshajtás miatt, mint az azt megelőző évben. 2018-ban a halálos balesetek 8,4 százalékát okozta ittas sofőr. Ennek 66%-a személyautót vezetett, 10 % biciklis kolléga, 8% pedig teherautó, vagy buszsofőr volt.

Tehát még egyszer, szerdán, azaz 2019.04.03-án ne hajts gyorsan, és ne igyál, ha volán mögé ülsz. Persze máskor se, de ezen a napon kifejezetten ne, ha félted a pénztárcád és a jogosítványod. A Magyar Rendőrség hivatalos honlapján lecsekkolhatod, hol számíthatsz fokozott közúti ellenőrzésre.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet
2019. április 05.
24 óra alatt több mint 5 és félezer gyorshajtót regisztráltak
Horvát autópálya
2019. április 17.
A horvát autópályákon fix traffipaxokkal fogják kiszámolni, vajon a megengedett sebességgel haladtál-e az adott szakaszon