Árverésre kerül Elvis Presley utolsó motorja

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-19, 09:52

A hófehér limuzinjára is lehet majd licitálni.

Elvis Presleyről köztudott, hogy óriási motorkerékpár-rajongó volt, a rock and roll királya imádta a száguldást. A Los Angeles-i Kruse GWS aukciós ház augusztus 31-én árverésre bocsátja azt az 1976-os Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide-ot, amely állítólag Presley utolsó vasparipája volt.

A legendás zenész 1977-ben hunyt el, a Harleyt három hónappal a halála előtt adta el. A motor mellé az összes olyan dokumentumot is megkapja a nyertes licitáló, ami bizonyítja, hogy a jármű valóban Elvis Presley tulajdonában volt több mint 40 évvel ezelőtt.

Elvis Lincoln Continentaljais kalapács alá kerül
Elvis limójára is lehet majd licitálni

Az árverésen kalapács alá kerül egy másik Elvis-ereklye is, mégpedig egy saját használatú, nyújtott tengelytávú, fehér, 1973-as Lincoln Continental. Elvis azt követően vásárolta meg a verdát, hogy látta egy filmben. Az 1970-es évek minden extrájával felszerelt autóban még régi képcsöves tévé is van.

Elvis nagy rajongója volt a motoroknak:

Forrás:

HVG

Kapcsolódó írások

Harley motor
2015. május 17.
Te felülnél egy Harley-Davidsonra? Naná, pláne, ha még az iskolai eredményedet is javíthatod ezzel
Megérkezett a legújabb Harley Davidson!
2017. november 09.
A legenda bemutatta legújabb mdelljét, ami a „Sport Glide” nevet kapta. Az új üdvöskét országúti cirkálásra tervezték a mérnökök, megjelenése igencsak agresszív.
Kezdődik a motoros szezon, készül a Harley-Davidson is!
2018. március 27.
Tesztnappal és szezonnyitó programokkal várja a motorozás és persze elsősorban a Harley-Davidson szerelmeseit a budapesti Harley szalon, ahol ki lehet próbálni a 2018-as gépcsodákat is.
300 vasparipa, megannyi lóerő és felhördült a város: így köszöntötte a tavaszt a Harley!
2018. április 25.
Mint minden évben így 2018-ban is a motoros szezon kezdetén a Harley-Davidson hatalmas bulival üdvözölte a jó időt. Több kiló króm, kaja-pia, csajok és Rock’n’ Roll. A legendás csapat tudja, hogy kell jó bulit csinálni!