Árverésre kerülnek a magyar rendőrség leharcolt autói

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-30, 11:25

Koros és sérült gépekre lehet licitálni.

2019-ben is sor kerül azon autók árverésére, amelyeket korábban a magyar rendőrség használt aktívan, írta meg az Autónavigátor.hu. Az aktív használat nem vicc, az egykori rendőrautók egy része igencsak lestrapált állapotban került ki a húspiacra.

A 2019. október 31-én sorra kerülő börze ugyan nyilvános lesz, de csak az licitálhat, aki előzetesen regisztrált az eseményre. Az ex-rendőrautók nem kipróbálhatóak, de át lehet őket nézni az Autópark Maxabónál. A hatósági jelzésektől már megszabadították a verdákat, de nagyon sok gépen meglátszanak a kék matricanyomok.

Árverésre váró ex-rendőrautók

A kínálatban helyszínelő Transporterek, Opel Astrák és Škoda Octaviák is szerepelnek. Az Autópark Maxabo ügyvezetője, Jakab Attila azt mondta, hogy a leginkább lerongyolódott, sérült kocsikért a legtöbb esetben a külföldi licitálók szoktak bejelentkezni.

Sok olyan kocsi van, amire tehát nem érdemes pénzt és időt pazarolni, de azért vannak olyan egykori rendőrkocsik, amikre talán megéri rástartolni. A működőképes állapotban lepasszolt Lada Nivák kikiáltási ára 250 ezer forinttól indul, de a Dacia Dusterekre is érdemes odafigyelni. Jakab Attila meg is erősítette, hogy a Daciák jobban bírták a gyűrődést, mint az Opel Astrák.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói
Ferrari F2002, Michael Schumacherrel a kormány mögött
2019. október 09.
Egy botrány is kapcsolódik az ikonikus verdához.

További hírek