2019. szeptember 09. | 11:54

Rikító kék színű 7-es BMW kell a népnek. Legalábbis Abu Dhabiban biztosan.

Az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában lévő BMW márkakereskedésnek nincs egyszerű dolga. Illetve dehogynem, tehetős vásárló biztosan akad. Csak ki kell valahogy szolgálniuk a vevők különleges, olykor inkább különös igényeit. Még jó, hogy a bajor márka mindent megtesz annak érdekében, hogy a milliomos ügyfelek megtalálják, amit keresnek. Mit keresnek? Hát luxust és exkluzivitást, de legfőképpen olyan járművet, amivel megmutathatják, hogy nem kenyérre kell a pénz. Nekik konfigurálták és állították ki ezt a különleges színű autót a kereskedésben.

A BMW luxuslimuzinja semmiképpen nem nevezhető átlagos autónak, legalábbis Európában azért bátran meg lehet vele jelenni. Azonban a gazdag arab világban több kell, ahhoz, hogy feltűnjön az ember, sokkal több. A legmagasabb Individual és Executive Lounge felszereltség M Pakettel kiegészítve egy dolog. A ma egyre nagyobb luxusnak számító bivaly V12-es motor a másik. De a selling point itt a szín lesz, ugyanis a rikító kékre fényezett BMW biztosan betalál az erre fogékony vásárlóknál. A feltűnő festés mellett már csak hab a tortán a fekete kerettel ellátott gigantikus hűtőmaszk.

A faceliftes 7-esen debütált hatalmas vesék kiverték a biztosítékot a legtöbb embernél, de ezen az autón a nagyméretű orrlyukak még nagyobbnak látszanak a metálfekete színű keret miatt. Méretük a jó ízlés határát súrolják, de úgy látszik, abban a régióban pont ez kell az embereknek. Elhiszem, hogy a 6,6 literes motornak szüksége van a friss levegőre, de ezek a lyukak akkorák, mintha az előtte haladó autót is fel akarná szívni a német csúcslimuzin. Naná, hogy a beltér sem nevezhető mindennaposnak. A külső fényezésre hajazó hangulatvilágítást, a hófehér bőrüléseket és az összes rendelhető extrát felvonultató belső valószínűleg minden igényt kielégít.

Ennek a konkrét luxusautónak az ára nem ismert, de elképzelhető, hogy a valaha volt egyik legdrágább 7-es BMW. Itthon 55 millió (!) az autó alapára, de néhány csomag illetve extra hozzáadásával már bőven a 60 millió forintos ár felett jár a limuzin. Hát igen, a luxusnak, a feltűnésnek és a hihetetlen menetteljesítményeknek megkérik az árát rendesen. Hogy milyen brutális erő lakozik a 7-es csúcsmodelljének a motorházteteje alatt, mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbi videó. A szorító egyik sarkában az 585 lóerős V12-es BMW M760Li, a másikban a 450 lovas soros 6 hengeres BMW M3 Competition. Az M3-asnak esélye sincs!