Augusztusban startol a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Közzétéve:
2019-07-17, 14:31

2019-ben vadonatúj programokkal bővül a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál. A Komáromban megrendezett eseményen Super Enduro versennyel, valamint Motocross Freestyle Show-val mulattatják majd a kilátogatókat.

A 2019.08.08. és 11. között megrendezett fesztiválon te is részese lehetsz az amerikai életérzésnek! Több, mint 1 000 klasszikus amerikai autóval találkozhatsz, mindemellett különleges, szórakoztató programok lesznek a laza hangulat és az emlékezetes pillanatok megalapozói: lesz offroadozás, felvonulás, low rider show, gumifüstölés, big foot show, king of the fort, ha pedig rövid időre megpihennél, különféle előadók koncertjeinek lehetsz fültanúja. Hogy mit takar a Halál csókja kifejezés, illetve kinek sikerül bezsebelnie a King of the Fort címet, kiderül augusztus 10-én, a Monostori erődben!

Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Harc a King of the Fort cím megszerzéséért

A King of the Fort, vagyis az „Erőd Királya” kitüntetés megszerzése korántsem lesz egyszerű feladat. Farönkökön, traktorgumi akadályokon és sziklákon keresztül, veszélyes ugratókon és egy keresztbe állított amerikai terepjárón át vezet az út a mintegy 30 elszánt endurós fenegyerek számára. Közép-Európa legnagyobb újkori erődjében igyekeznek legyőzni ellenfelüket az erre kialakított versenypályán. A küzdelem során a pilóták motorjukkal szinte eggyé válva test a test elleni küzdelmet vívnak majd egymással.

Hujber Péter a levegőben motorjával

„A Super Enduro egy zárt pályán történő sprint verseny. A pálya 8-10 mesterséges akadályt, különböző átmérőjű farönköket (15-40-70-80cm), traktorgumi akadályrendszert, nagyméretű sziklákat és ugratókat tartalmaz. A versenyzők 14 fős selejtező futamokban vesznek részt, és a szerencsések a délutáni döntő futamokban küzdhetnek az Erőd Királya címért. A verseny pontozása: 1. hely 20 pont 2. hely 18 pont 3. hely 16 pont és így tovább” – avat be minket a verseny főszervezője, Laukó Mihály.

Zsigovits Norbert farönkökön motorozik

A Halál Csókja

Hujber Péter és csapata a lehetetlent sem ismerve, bemutatják majd a Kiss of Death, vagyis a Halál Csókja névre keresztelt trükköt is. A különösen veszélyes attrakció során a pilóta kirúgja maga alól a motort és fejjel lefelé 180 fokos nyílásban repül a levegőben. Míg a motocrossos srácok a gravitációt legyőzve brillíroznak a levegőben, addig az enduro pilóták az idővel, az előttük tornyosuló akadályokkal és egymással is komoly harcot vívnak majd. Köztük lesz Zsigovits Norbert is, aki a versenyen igencsak esélyesnek számít.

Szőke Márk motocross versenyző

Augusztus 10-én kiderül, sikerül-e megszereznie a trófeát és elnyerni az Erőd Királya címet! Te ott leszel?

Jegyvásárlással és az eseménnyel kapcsolatos bővebb információt az usacar.hu oldalon találsz.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál sajtóközlemény

Kapcsolódó írások

Lezajlott az 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál - FOTÓK!
2017. augusztus 15.
Az amerikai autósok gigantikus bulija mágnesként vonzotta a tömeget Komáromba az elmúlt hétvégén, nem lehetett ellenállni a lóerőktől duzzadó izomautók hívó szavának
Száguldás Amerikába - közeleg a 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál!
2018. március 14.
Négy napon át elmerülhetsz az 50-es, 60-as és 70-es évek benzingőzzel teli Amerikájában. A NAAF-ra 2018 augusztusában kerül sor, a jegyárusítás megkezdődött!

További hírek